CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Tanquem les Nuclears – 100% RENOVABLES davant la nova ofensiva per a imposar el Magatzem Temporal Centralitzat de residus nuclears

Dissabte, 26 desembre, 2009

Tanquem les Nuclears – 100% RENOVABLES (TLN – 100%EER) reitera que s’oposarà a qualsevol emplaçament del Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) en tant no s’arribi a un calendari consensuat de tancament de les centrals nuclears en funcionament.

El Govern estatal ha decidit obrir per sorpresa una nova convocatòria per a que els municipis “interessats” presentin les seves “candidatures”, ignorant el fet de que cap dels municipis que han estat sondejats ha respòs de manera favorable davant l’onada de protestes socials que s’han desencadenat.

Catalunya, i especialment els municipis de les comarques de Tarragona es troben en una situació especialment crítica davant aquesta nova ofensiva del Govern. En un ambient de crisi econòmica generalitzada, la informació publicada sobre el que ha tractat el Consell de Ministres fa especial èmfasi en la inversió i l’ocupació laboral relacionades, intentant presentar l’obra com una oportunitat econòmica important.

Des de TLN – 100%EER responem que una instal·lació d’aquestes característiques, amb unes companyies elèctriques amb la cobdícia d’arrencar fins a l’últim possible euro de benefici a unes centrals envellides i amb múltiples fallides tècniques, és un pou sense fons de problemes. Les companyies tenen la voluntat d’allargar el funcionament de les centrals nuclears fins al màxim possible, generant un volum de residus radioactius d’alta activitat que podria arribar als 20.000 metres cúbics, sense parar en les conseqüències per al medi ambient i la salut de les persones.

Des de TLN-100% EER ens identifiquem plenament amb els posicionaments emesos per GREENPEACE (http://www.greenpeace.org/espana/press/comunicados/091224-07 ) i Ecologistas en Acción (http://www.ecologistasenaccion.org/spip.php?article16223 ), i reiterem el nostre propòsit de coordinar-nos i realitzar mobilitzacions i denuncies per a que el MTC no s’instal·li ni a Catalunya, ni a enlloc, sense un pla de tancament de centrals nuclears.

Barcelona, a 24 de desembre del 2009.