CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Tarifes socials, un transport públic descentralitzat i la municipalització de la seva gestió, propostes claus del 1er Congrés en Defensa del Transport Públic

Dijous, 16 abril, 2015

Tarifes socials un transport públic descentralitzat i la municipalització de la seva gestió, propostes claus del 1er Congrés en Defensa del Transport Públic

L'encontre d'activistes i persones expertes va depassar les cent persones i va generar propostes de consens que seran vehiculades a les candidatures municipals

Barcelona, 14 d'abril.- El passat dissabte 11 d'abril es va celebrar a l’Ateneu l’Harmonia de Sant Andreu (Barcelona) el 1r Congrés en Defensa del Transport Públic d'àmbit català.

L'èxit de la convocatòria va superar totes les expectatives i es va arribar a una xifra de participació de més de 120 persones, vingudes de tot Catalunya.

Els quatre eixos de debat van arribar a unes propostes de consens ben clares de cara a continuar l'activitat en defensa del transport públic en els propers temps, les quals poden resumir-se a grans trets en els punts següents:

- Rebaixa de tarifes del transport públic d’acord amb el salari mínim i gratuïtat per a determinats col·lectius, cercant un fiançament públic que gravi les activitats que incentiven el transport privat.

- Finalitzar les infraestructures aturades (connexió tramvia Diagonal i L9...) i fer un plantejament de bus metropolità i no municipal

- Garantir una oferta de transport públic mínima, inclusiva i accessible a tot el territori català. Assegurar la inversió necessària per fer el transport públic competitiu respecte la mobilitat particular motoritzada.

- Municipalització i gestió pública directa del transport públic

- Gestió i propietat públiques de la T-Mobilitat i reclamació del contracte signat amb el grup liderat per Caixabank.

- Creació d'un espai de coordinació de lluites estable per a garantir el seguiment dels acords presos.

Està previst que la Mesa Popular del Transport Públic, organitzadora del Congrés, redacti unes conclusions més extenses que farà arribar abans de les properes eleccions a totes les forces polítiques, a fi d'exigir-los un posicionament clar davant d'aquesta demanda ciutadana.

Més informació:
645195216 (Pau), 636384097 (Ricard)

https://congresdefensatransportpublic.wordpress.com/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció