CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Tarragona, 30 d’octubre: Primera Trobada de Treballadors/es dels Transport Urbà

Dimecres, 21 octubre, 2009

cartell

Les organitzacions sotasignants hem potenciat una trobada d'organitzacions, delegats sindicals i treballadors en general del transport el divendres 30 d'octubre en els locals de la COOPERATIVA OBRERA (C/Fortuny, 23 / Reding, 10-14) a la ciutat de Tarragona.

Aquesta trobada, coincidiria en data i lloc amb la que realitza ATUC (Associació del Transport Urbà Col·lectiu), Associació que agrupa a les principals empreses públiques i privades d'autobusos, Metro, FFCC, i tramvies que operen en el nostre sector.

Com ha passat en ocasions anteriors aquesta trobada patronal atraurà l'atenció de mitjans de comunicació i aprofitant aquesta circumstància, ens ha semblat una bona oportunitat per a reunir-nos la major quantitat possible de treballadors/es i organitzacions sindicals del sector, amb l'objectiu de debatre entre tots, la situació del transport i els seus treballadors/es: en quina forma la crisi econòmica està repercutint en les nostres empreses, els plans de privatitzacions d'empreses públiques, l'aplicació del RD902/2007, les negociacions amb les cúpules de CCOO i UGT entorn d'una nova reforma laboral, la congelació salarial, o mesures pràctiques de suport a les diferents lluites que actualment s'estan duent endavant en llocs com Canàries, Catalunya, etc.

Creiem que la situació general, amb acomiadaments, retallades salarials i de drets laborals, ens està indicant clarament que els empresaris i els diferents governs municipals, autonòmics i estatal estan descarregant els efectes d'aquesta crisi en les nostres esquenes, pel que creiem que mereix la pena fer un esforç unitari per a abordar aquesta problemàtica i buscar sortides des del punt de vista i des dels interessos dels treballadors/es.

No pretenem que ningú hagi d'amagar ni dissimular les seves sigles, per contra, amb l'orgull de pertànyer cadascun a la seva organització, debatrem sobre aquests punts o altres que considerem importants, buscant punts comuns per a avançar junts, encara que sigui a petits passos.

Els actes programats per al dia 30 s'iniciaran amb una concentració a les 9.00 en les portes del Palau Firal C/ Arquitecte Rovira nº 2 per ser el lloc on es reuneix la patronal d'ATUC.

PROGRAMA

09.00-10.30 Concentració: Palau Firal i de Congressos de Tarragona c/Arquitecte Rovira, 2

11.00-11.15 Presentació i Inici de la trobada: Cooperativa Obrera, c/Fortuny 23 / Reding 10-14

11.15-12.00 Debat Crisi econòmica, privatitzacions. Municipalització del transport públic…

12.00-13.00 Empreses en conflicte. RD902/97. Jubilació, Reducció de jornada… Respostes a la crisi des del sindicalisme combatiu

13.00-14.00 Assemblea general. CONCLUSIONS I ACORDS

14.00-15.30 Dinar popular al Casal Sageta de Foc

16.30-17.00 CONFERÈNCIA DE PREMSA a la COOPERATIVA OBRERA

Hi participaran delegats de:

EMT-Tarragona, TMB-Barcelona, EMT-Madrid, EMT-Valencia, EMT-Málaga,
DAMAS- Huelva, TUSAM-Sevilla, Portillo-Marbella, TICSA-Tenerife,
La Montañesa-Pamplona, TUVISA-Vitoria, SMUB-Burgos ALSINA-Málaga, TUZSAM-Zaragoza, COMES-Cádiz, EMTUSA-Huelva, Mataró Bus…

Finalment us demanem que feu arribar aquesta convocatòria als companys/es del sector que creeu que puguin estar afectats o interessats amb aquest tema.

Existeixen dos telèfons a la vostra disposició on podeu aclarir qualsevol dubte: Román 689875182 i Mercader 676705062.

SINDICAT UNITARI (METRO BARCELONA), FETYC-CGT, COBAS, COMITÈ DE CONVENI TMB-BARCELONA (ACTUB-PS-CGT) ATTUP-PAMPLONA, SINDICATO ANDALUZ DE CONDUCTORES, CST, IAC, SF

>>> Programa en pdf al web:

www.rojoynegro.info/2004/IMG/pdf/Programa_de_actos_Tarragona.pdf

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció