CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Tarragona: acció informativa i de denuncia davant les portes de Repsol YPF

Dimecres, 2 juliol, 2008

foto de l'acció

Dilluns, 30 de juny, una desena d’activistes vinculats als moviments socials de Tarragona (entre ells afiliats a la CGT) que donen suport a la Trobada social alternativa al petroli han protagonitzat una acció informativa i de denuncia davant les portes de Repsol Petroli a La Pobla de Mafumet (Tarragona).


Les activistes han desplegat una pancarta amb el lema "No més sang per petroli" i han vessat pintura negra i vermella davant la pancarta per a simbolitzar-ho.

L’acció s’emmarca en el conjunt d’accions que es desenvolupen aquests dies a l’estat espanyol arran de la celebració del Congrès Mundial del Petroli que es fa a Madrid (29 de juny a 3 de juliol) i en el qual participen caps d’Estat, representants de governs, directius de petroleres com Repsol, Exxon, Petrobrás, BP, Chevron…, a més d’altres empreses energètiques.

Diferents organitzacions i moviments socials denuncien que les corporacions petroleres, amb la complicitat dels governs i organismes internacionals desencadenen multitud de guerres, agressions a pobles, desastres naturals…per obtenir enormes beneficis espoliant els recursos naturals dels països on es troben assentades. Afirmen, a més, que la "cimera del petroli" sembla voler ocultar totes aquestes injustícies i fer-se un rentat d’imatge, per la qual cosa han convocat una TROBADA SOCIAL ALTERNATIVA AL PETROLI on donar a conèixer, formar i debatre sobre els impactes i les polítiques d’aquestes transnacionals, buscant també alternatives a la dependència del petroli, que està al centre d’un model de consum irresponsable i insostenible.

Més informació sobre la Trobada social alternativa a:

www.nomassangreporpetroleo.org