CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Tarragona: Campament de resistència davant les instal·lacions de Maymo contra els abusos de l’empresa

Diumenge, 11 juliol, 2010

El dilluns 12 de juliol a les 6h. la Secció Sindical de CGT en el Grup Maymo aixecarà un campament permanent davant les instal·lacions de l'empresa per a denunciar el retard en l'abonament de les nòmines, la declaració del concurs de creditors i la persecució sindical que pateixen els delegats sindicals.

Des de fa sis mesos el vicepresident del Comitè d'Empresa, Nicasio Malde Fernández, no cobra la nòmina de manera íntegra ni puntualment. I el seu cas no és un fet aïllat: els més de 300 treballadors que presten serveis en el Grup Maymo estan percebent el seu salari amb més de 15 dies de retard malgrat els quantiosos beneficis de la mercantil.

Encara més preocupant resulta la situació de Maymo Tarragona S.L., que des del 8 de gener de 2010 està declarada en concurs voluntari sense que els tribunals s'hagin pronunciat fins a la data respecte a la continuïtat de la plantilla.

Arrel d'això, Inspecció de Treball va aixecar dues actes d'infracció contra el Grup, concretament per cessió il·legal de treballadors i falta de pagament de la quota obrera a la Seguretat Social.

Per si això fora poc, l'Administrador de l'empresa, Vicente Úbeda Ornauqe, s'enfronta a diversos processos judicials de tipus penal per falsificació de documents oficials i apropiació indeguda.

El passat 4 de juny de 2010, el Jutjat social 3 va dictar sentencia declarant nul l'acomiadament de Malde i obligant a les empreses del grup a readmetre'l de forma immediata. No obstant això, el delegat de CGT i Vicepresident del Comitè, igual que la resta de membres de la Secció Sindical estan patint represàlies per part de l'empresa.

A causa de això, aquesta Secció Sindical ha decidit organitzar un campament permanent dilluns que ve a les 6h. davant les instal·lacions de la mateixa, situada en c/Granit, NC-3 del Polígon Industrial de Riu Clar. Des del mateix faran pública la situació del Grup Maymo i sol·licitaran que es regularitzin les condicions laborals de tots els seus treballadors.

Federació Local CGT Tarragona