CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Tarragona: concentració en solidaritat amb l’activista pro Palestina de Tarragona detinguda per Israel

Dimecres, 10 febrer, 2010

jpg_120488_12_02_2010_Tarragona.jpg

El 7 de febrer l’exèrcit d’Israel viola els Acords d’Oslo en una incursió nocturna a Ramallah, en arrestar a dues activistes internacionals de solidaritat amb Palestina, una australiana i l'altra catalana.


CONCENTRACIÓ A TARRAGONA

12 de febrer de 2010, 19:00 h. Plaça de la Font

Llibertat per Palestina

Els soldats israelians van irrompre el passat diumenge a les 3 de la matinada en un apartament de Ramallah, Cisjordània, on l’Estat d’Israel no té autoritat ja que aquesta ciutat està sota l’administració de l’Autoritat Nacional Palestina. A l’apartament es trobaven les dues activistes del Moviment de Solidaritat Internacional (ISM), la
tarragonina Ariadna Jové i Martí i l’australiana Bridgette Chappell, que van ser detingudes i empresonades de manera il·legal.

La incursió i la detenció de les dues activistes és una violació directa dels Acords d'Oslo entre Israel i l'Autoritat Palestina, que prohibeix clarament qualsevol invasió israeliana a les àrees A de Cisjordània que no siguin per motius urgents ni directament relacionats amb la seguretat.

El suposat motiu de l’arrest seria el venciment dels visats d’estada a Israel de les dues activistes. El motiu real és l’estratègia duta a terme per l’Estat d’Israel per acabar amb qualsevol brot de resistència i suport al Poble Palestí.

Aquest arrest s’ha produït un mes després de la detenció il·legal i posterior deportació de la ciutadana txeca i activista del mateix grup, Eva Novakova, en circumstàncies similars. El seus arrests han desencadenat la controvèrsia sobre els procediments inapropiats que la unitat d’immigració “Oz” està fent dins dels territoris ocupats, sense
tenir-ne autoritat.

L’Ariadna Jové està en llibertat amb restriccions. El passat dilluns el Tribunal Suprem de l’Estat d’Israel va ordenar la posada en llibertat de les activistes sota les següents condicions: un dipòsit de 560€, un període de 5 dies per presentar una petició al Tribunal sobre l’ordre d’expulsió i la prohibició d’accedir a territori palestí.

D’altra banda, el procés judicial al Tribunal Suprem no ha finalitzat en espera de les respostes requerides al Ministeri d’Interior i a l’exèrcit d’Israel. Una vegada aquests requeriments siguin presentats, el tribunal decidirà com continuar el procés.

Volem deixar clar que els processos judicials segueixen oberts tant en la instància del Suprem com en la d’Assumptes Administratius. Seguim defensant la il·legalitat del segrest patit la matinada del passat diumenge dia 7 de febrer per part de l’exèrcit d’Israel i reivindiquem l’anul·lació de la prohibició d’entrar a Cisjordània.

L’Ariadna ha manifestat la seva voluntat de seguir treballant en la tasca de solidaritat i reivindicació de la causa palestina i denunciar la lamentable situació que pateix el poble palestí. Per això és necessari que torni a Cisjordània.

Recordem que l’abús de poder sofert per l’Ariadna i la seva companya és una constant que pateix el Poble Palestí. Les incursions i detencions durant la nit són una pràctica habitual de l’exèrcit israelià, especialment greu en pobles situats a la Zona A.

Des d’aquí també volem denunciar el seguit d’incursions que l’exèrcit d’Israel ha seguit realitzant aquests dies, com les del dia 8 a un camp de refugiats proper a Jerusalem on es van detenir desenes de persones.

Grup de suport a l'Ariadna Jové i Bridgette Chapell

Diversos links per ampliar informació sobre el cas:

L'exèrcit israelià deté una activista tarragonina a Ramal·lah
www.pobleviu.cat/index.php?id_categoria=13&madre=7&id_noticia=1429

L'exèrcit israelià deté una col·laboradora de L'ACCENT a Ramallah
www.laccent.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=991:detinguda-una-colmlaboradora-de-laccent-a-ramallah&catid=41:orient-mitja&Itemid=84

Una crònica de l’Ariadna Jové que Israel no vol que publiquem: Bir al-Idd, el retorn a la terra (L'Accent)
www.kaosenlared.net/noticia/cronica-lariadna-jove-israel-no-vol-publiquem

Les cròniques sobre l'ocupació de Palestina d'Ariadna Jové a L'Accent
www.laccent.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=996:-les-croniques-sobre-locupacio-de-palestina-dariadna-jove-&catid=41:orient-mitja&Itemid=84