CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Tarragona: declaren nul l’acomiadament del delegat de CGT a Maymo

Dilluns, 14 juny, 2010

El Jutjat Social núm. 3 de Tarragona condemna les empreses Maymo Tarragona S.A. i Calderería y Mantenimiento Maymo S.A. a readmetre Nicasio Malde al seu lloc de treball immediatament per considerar que s'han vulnerat els seus drets com a representant sindical.

El passat 3 de juny es va celebrar al Jutjat Social núm. 3 de Tarragona el judici per l’acomiadament del delegat sindical de la CGT, Nicasio Malde Fernández, contra les empreses Calderería y Mantenimiento Maymo S.A. i Maymo Tarragona S.A. Aquesta última va acomiadar disciplinàriament el treballador i vicepresident del Comité d’empresa el 16 de febrer al·legant que havia transgredit la bona fe contractual i realitzat un abús de confiança en el desenvolupament de la seva feina. Concretament, acusava al representant dels treballadors d’haver proferit contra l'administrador únic de la mercantil, Vicente Úbeda Ornaque, les expressions “ladrón, estafador y manipulador” al blog http://bitacorapolicosindical.blogspot.com en un article titulat “Maymo en concurso de acreedores. La biografia de un mafioso”.

No obstant, el jutje -tal i com sempre ha manifestat aquest sindicat i el propi treballador-, considera que les mercantils demandades han vulnerat la tutela judicial efectiva de Nicasio Malde ja que el seu acomiadament, lluny de respondre a una causa motivada, és una represàlia contra el delegat de la CGT per haver denunciat les mercantils demandades en diverses ocasions davant les autoritats judicials i de la Inspecció de Treball. I més encara tenint en compte que les condemnades no han acreditat l'autoria de l'esmentat article i en el qual es basa l'acomiadament de Malde. Així doncs, el titular del Jutjat Social dictamina que el seu acomiadament no està justificat i es pot interpretar com un càstig contra la seva activitat sindical i, per tant, ha de ser considerat nul, el que comporta la readmissió immediata del delegat.

Es dóna la circumstància que l’empresa ja va acomiadar objectivament el treballador l'any 2008 al·legant causes econòmiques tot i que després va reconèixer la nul·litat del mateix.

A més, la sentència condemna les dues empreses, Maymo Tarragona S.A., que va sol·licitar el desembre de 2009 la declaració de concurs voluntari, i Calderería y Mantenimiento Maymo S.A., per entendre que existeix una confusió de patrimoni, plantilla i direcció entre les mateixes, arrel de les actes d'infracció emeses per Inspecció de Treball i Seguretat Social. Sorprenentment, en dos anys la primera ha vist reduïda la seva plantilla passant de 392 a 56 treballadors, mentre que Calderería y Mantenimientos Maymo S.A. ha passat de tenir 6 treballadors a 175, molts d'ells contractats també el desembre de 2009 i procedents de Maymo Tarragona S.A.

Federació Local CGT Tarragona