CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Tarragona i les Terres de l’Ebre: Segueix el desmantellament de la sanitat pública

Dimarts, 23 setembre, 2014

A TARRAGONA I LES TERRES DE L'EBRE SEGUEIX EL DESMANTELLAMENT DE LA SANITAT PÚBLICA

El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública, vol denunciar el cinisme amb que el Delegat Territorial de Salut a Tarragona i Terres de l’Ebre, Josep Mercadé, va comparèixer en roda de premsa el passat 4 de setembre. En aquesta, el Sr. Mercadé es vanaglorià de l’increment de les intervencions quirúrgiques respecte l’any 2013, i afirmà que s’havia traduït en una reducció de la llista d’espera.

Denuncien que en cap cas és motiu de glòria, sinó que és una greu irresponsabilitat que 14.739 pacients es mantinguin a l’espera d’una intervenció quirúrgica. Aquestes dades, malgrat representin una reducció, segueixen evidenciant que es posa en risc la salut i la qualitat de vida dels pacients fent-los patir greus conseqüències personals, socials i laborals: pacients que, recordem, esdevenen invisibles fins que reben la trucada que els confirma l’hora. El Grup de Treball afirma que s’incapacita a la persona per a dur una vida normal, ja que el dolor impedeix i minva en tots els àmbits, quan en realitat es disposa dels mitjans humans i materials necessaris com per a evitar-ho.

En aquest sentit, recorden als usuaris i usuàries de la sanitat pública que no abandonin els centres sanitaris (hospitals, ambulatoris...) sense hora per a la següent visita, operació, proves, etc. Animen a exercir la lluita pels seus drets en el marc de la campanya No marxis sense hora, hi tens tot el dret, que van iniciar ara fa un any.

D’altra banda, el Grup de Treball entén que es segueixen donant passes endavant en el procés de privatització de la sanitat a Tarragona. Al desmantellament de l’Hospital Joan XXIII s’hi afegeix la creació dels plans funcionals de col·laboració, que per al Grup de Treball no res més que “un eufemisme que s’utilitza per a amagar el nou Consorci que s’està impulsant al nostre territori”.

Remarquen que “mentre els hospitals públics pateixen una manca deliberada de pressupost, que impedeix el seu adequat funcionament, s’incrementen les llistes d’espera i amb l’excusa de millorar la gestió i el finançament del model sanitari es proporciona la gestió d’activitat assistencial econòmicament rendible a hospital privats”. Denuncien, també, que aquesta col·laboració incrementa els costos sanitaris i desvia recursos públics a les empreses privades que conceben la Sanitat com un negoci que escapa del control públic.

Per últim, el Grup de Treball reivindica que “mai no hi havia hagut raons tan poderoses per a dur a terme una acció amplia de rebuig a la purga que pateix la nostra sanitat”, i anuncia que s’està reunint amb altres col·lectius del territori per tal de preparar respostes davant d’aquesta ofensiva.

Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona
Tarragona, 17 de setembre de 2014

Més informació:

- TWITTER HOSPITAL JOAN XVIII

- PÀGINA FACEBOOK CGT HOSPITAL DE TORTOSA

- TWITTER CGT REUS

- TWITTER CGT TARRAGONA

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció