CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Tarragona: unes 250 persones fan arribar a Mas el seu descontentament per les retallades al sector de la sanitat

Dimarts, 5 abril, 2011

DSC_0091

La tarda del dilluns 4 d'abril, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha realitzat la seva primera visita institucional a l'Ajuntament de Tarragona des que va assumir el càrrec, així com també ha participat a l'acte pre-electoral de la candidata de CiU a Tarragona al Moll de Costa, a les vuit del vespre. En ambdós casos, s'ha trobat amb una concentració de rebuig a les retallades en Sanitat anunciades pel govern, convocada a través de les xarxes socials, que ha aplegat unes 250 persones.

A partir de les 19h, a la plaça de la Font, s'han reunit uns 250 manifestants entre personal sanitari i no-sanitari dels centres mèdics públics i concertats de Tarragona i persones a títol individual contra la retallada de Sanitat anunciada. Un cop el president Mas ha entrat al consistori tarragoní, els concentrats s'han dirigit al Moll de Costa, on es realitzava l'acte pre-electoral de la candidata de CiU a Tarragona, Victòria Forns, i així rebre l'Artur amb xiulets i pancartes.

Durant el trajecte s'han pogut sentir consignes com "acomiadaments són llistes d'espera", "sanitat digne" o "la salut no és un negoci", mentre tallaven el trànsit dels carrers principals fins arribar al port, com el del carrer Unió. Un cop han arribat al Tinglado número 1 ja els estaven esperant diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra, que els han impedit entrar a l'acte públic pre-electoral de CIU. Els agents han realitzat un cordó policial que ha vedat l'entrada a la sala als manifestants, a la vegada que els ha sacsejat i propinat empentes.

El president Artur Mas quan ha acabat la visita protocol·laria a l'ajuntament s'ha dirigit a l'acte de CIU i hi ha accedit per la porta del darrera. Els manifestants, en veure-ho s'hi han intentat acostar, però han aparegut diverses dotacions d'antidisturbis que han creat un altre cordó policial i no els hi han permès.

El personal sanitari present ha volgut remarcar la difícil situació a la que han de fer front, com a conseqüència de les retallades anunciades. Per exemple, a l' hospital públic de referència de les comarques tarragonines Joan XXIII es preveu que el nombre de treballadors es redueixi, com a mínim, en un 16% a partir del mes d'abril, el que es tradueix en l'acomiadament de 250 persones. I la reducció del pressupost també provocarà que a partir de finals d'abril i, de manera progressiva, es redueixin 50 dels 350 llits que té l'hospital tarragoní. D'altra banda, han assegurat que la direcció de l'Hospital està pressionant diversos serveis mèdics perquè redueixin la despesa en medicaments.

Pobleviu

www.pobleviu.cat/index.php?id_categoria=12&madre=7&id_noticia=1714

Vídeo: www.youtube.com/watch?v=L7pzLdK4ao0&feature=player_embedded#at=13

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció