CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Taula informativa i de recollida de queixes i signatures a l’Hospital de Viladecans

Dimarts, 19 juliol, 2011

Els dimarts i dijous d'aquest mes de juliol, de 10 hores a 13 hores, la CGT instal·larà al costat de la porta principal de l'Hospital de Viladecans un punt de contacte amb la ciutadania que pretén, a més de proporcionar informació sobre la seva vulnerable situació en l'actual context de les voluminoses retallades sanitaries, apuntar les seves queixes pel que fa a l'atenció allà rebuda i recollir les seves signatures, amb la finalitat de demanar que se li restitueixi l'autonomia de gestió i que finalment es dugui a terme la seva tan esperada ampliació.

Amb aquesta iniciativa, la CGT pretén donar seqüència a la llarga lluita que ve portant a terme al costat de la Plataforma en Defensa de l'Hospital de Viladecans fa més de quatre mesos, la fi última és posar de manifest les greus conseqüències per a la ciutadania de les desproporcionades i imprudents retallades pressupostàries sanitaries públiques imposades per la Generalitat de Catalunya, particularment pel que fa referència a l'Hospital de Viladecans.

Així, busquem oferir als usuaris informació detallada sobre algunes de les retallades que vénen patint en el nostre hospital, la capacitat d'atenció ara mateix està reduïda en aproximadament un 50%, ja que es mantenen tancades dues unitats d'hospitalització i es redueix dràsticament el nombre d'intervencions quirúrgiques. A més, també és patent la disminució, que no podem quantificar, de les consultes d'especialistes, de les proves complementàries i d'altres procediments diagnòstics i terapèutics.

No obstant això, el material informatiu que estem distribuint en aquesta taula informativa no es limita a descriure quantitativament les retallades: també pretén fer veure la seva incidència en la qualitat assistencial, tema espinós que sovint és percebut, però no comprès, per l'usuari dels serveis sanitaris. La qualitat del producte sanitari depèn de molts subtils factors gairebé sempre impossibles d'identificar in situ, tot i que, a posteriori, pot ser parcialment mesurat per alguns indicadors que segurament la Generalitat no s'esforçarà a fer públics, com poden ser el percentatge de reingressos, els índexs d'infeccions nosocomials, la capacitat de realitzar diagnòstics precoços, etc.

Finalment, material informatiu repartit en aquesta taula també busca explicar al ciutadà la intenció que albirem en l'actuació de Generalitat i de la Conselleria de Salut en relació a la sanitat pública i, particularment, al nostre hospital: provocar la DESCONFIANÇA DE LA CIUTADANIA AL SISTEMA SANITARI PÚBLIC mitjançant el deteriorament de la qualitat i quantitat de les seves prestacions sanitàries. La fi no sembla ser un altre que el de potenciar el negoci de la sanitat privada a Catalunya.

D'altra banda, tenint en compte la nostra gran preocupació amb el supòsit de DETERIORAMENT DE LA QUALITAT ASSISTENCIAL a què fem referència anteriorment, amb aquesta acció sindical de la CGT també està duent a terme una RECOLLIDA DE QUEIXES dels usuaris respecte a l'atenció oferta pel nostre hospital . La finalitat és, de manera informal i voluntària, no només conèixer els problemes soferts pels nostres usuaris en els últims mesos, sinó, també, detectar canvis en la seva percepció de la imatge de l'Hospital de Viladecans a conseqüència de la retallada pressupostària.

La tercera i última finalitat d'aquesta taula és RECOLLIR SIGNATURES dels seus usuaris demanant que finalment es dugui a terme la planificada ampliació de l'Hospital de Viladecans en el termini inicialment previst. El projecte d'aquesta ampliació, promesa per l'Administració a la ciutadania fa aproximadament 10 anys, estarà conclòs en els propers mesos, abans de final d'any. El compromís era iniciar les obres (projecte executiu) immediatament després de la conclusió del projecte.

No obstant això, el passat mes de març, després de ser posat en dubte el compliment d'aquest compromís, pressions d'alcaldes de la zona i de partits polítics van portar el conseller de Salut, senyor Boi Ruiz, a comprometre a dur a terme tal obra d'ampliació incloent-la en els pressupostos del 2012 "d'acord amb disponibilitats i, previsiblement, la seva redacció finalitzarà l'any següent".

Alhora que el conseller es comprometia, amb retard i ambigüitat, a donar seqüència al promès respecte a l'ampliació del nostre centre, cessava tot l'equip directiu de l'Hospital de Viladecans, que havia estat en els últims anys un dels més eficients hospitals de Catalunya, i el més eficient de l'ICS, i el transformava res més que en un apèndix de l'Hospital de Bellvitge. També es reiterava en la premsa el plantejament del President Artur Mas respecte a limitacions a l'existència d'hospitals localitzats a menys de 30 km d'un altre hospital.

Vist el vist, i per no tenir clar el futur de l'Hospital de Viladecans, la recollida de signatures demana al president de la Generalitat de Catalunya i al conseller de Salut, que, a més d'iniciar l'obra d'ampliació al gener de 2012, posi en marxa l'Hospital de Viladecans resultant a principi del 2013. També es demana que immediatament es restableixi la seva autonomia de gestió.

Secció Sindical CGT Hospital Viladecans

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció