CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Taula rodona a Lleida: És la prohibició el camí cap a la llibertat de les dones?

Dissabte, 12 juny, 2010

Cartell debat

El passat 28 de maig de 2010 la Paeria de Lleida va ser el primer ajuntament de l’Estat espanyol en prohibir l’ús del vel integral (burca, niqab) als espais municipals. Aquest fet va generar una gran expectació per part dels mitjans de comunicació i les tertúlies de cafè. Uns ho veuen com un progrés en la llibertat de les dones, d’altres com una mesura populista i amb poc fonament.

Un dels fets que fan que a la Paeria se li vegi el llautó és que no hi hagi hagut un debat social real sobre un aspecte que, molt sovint, s’ha de prendre amb calma i amb peus de plom per no generar tensions culturals. De forma unilateral, ha pres una decisió que afecta molt més enllà de l’àmbit administratiu. Però si el que volien amb això era silenciar a la població, nosaltres no estem disposades a callar. Creiem que és bàsic saber què en pensen tant musulmanes, educadores socials, col·lectius de dones, moviments socials i la ciutadania en general per a veure quin és el camí a seguir en aquest cas. Des del CSA La Maranya volem obrir les portes per a que es tingui, en l’espai que considerem de totes, el debat que no s’ha tingut en el moment adequat.

Així doncs, quedeu tots i totes convidat a participar del debat el proper 21 de juny a les 20h al CSA La Maranya, al carrer del Parc nº13, al bell mig del Casc Antic de Lleida.

CSA La Maranya