CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Té lloc una trobada al Marroc entre sindicalistes de la CGT i la UMT

Dilluns, 27 agost, 2007

Durant els dias 8, 9, 10 i 11 d'agost de 2007, es va celebrar a la localitat de Chaouen la I Trobada entre la CGT-Andalusia i la Union Marocaine du Travail (UMT) de Chaouen amb el lema "Per la solidaritat dels treballadors de les dues ribes de la Mediterrània".

En aquest marc, els participants, després de les presentacions, van debatre una sèrie de punts. En primer lloc, es va exposar la trajectòria sindical de la UMT i la CGT i es va debatre sobre la realitat sindical a nivell internacional, nacional, regional i local. També es va exposar el còdig de treball marroquí i espanyol, realitzant un intercanvi d'experiències sobre els problemes generals i locals. Es va debatre sobre la situació dels treballadors en els dos països en un context caracteritzat per un atac salvatge i continu del capitalisme mundial sobre els drets i les conquestes dels treballadors i treballadores.

Després d'haver decidit deixar el camí obert a la col·laboració entre ambdós sindicats i seguir organitzant trobades que continuin la solidaritat entre ambdues organitzacions, es van acordar els següents punts:

1) El rebuig de la cimera UE/Àfrica que se celebrarà aquest any a Lisboa perquè aquesta cimera no solucionarà els problemes d'Àfrica; per contra, reforçarà les èlits dominants i la continuïtat del neocolonialisme.

2) Per contra, les nostres relacions estan basades sobre els principis de la solidaritat, el suport mutu i l'amistat real entre nosaltres.

3) Expressar la nostra solidaritat amb els detinguts del 1 de maig en Ksar-el-Kebir, Agadir i Beni Mellal. Exigim als responsables el seu alliberament immediat i sense condicions. Anem a seguir en la campanya nacional i internacional fins a aconseguir-ho.

4) Expressar la nostra solidaritat amb els treballadors en vaga de la mina de Jerada (Marroc) donant suport a les seves reivindicacions.

5) Manifestar la nostra protesta per la repressió de la llibertat de premsa a Espanya i el Marroc ( "El Jueves", "El Watan-al-an", "Nichane", "Tel quel"…). Demanem el sobreseïment dels judicis als periodistes processats.

6) L'acord entre nosaltres per a una col·laboració en la sindicació dels treballadors i treballadores marroquís a Espanya per a defensar els seus drets.

Valorem positivament els resultats de la trobada i esperem que tingui una continuïtat.

VISCA LA UNITAT I LA LLUITA DE LES TREBALLADORES I TREBALLADORS DE LES DUES RIBE !