CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Telefónica ens estafa i es riu de totes i tots

Dimarts, 19 abril, 2011

Les grans empreses com Telefónica i els seus directius es riuen de tota la societat, del govern, de les i els treballadors, de qualsevol tipus de democràcia.

CGT denúncia davant l'opinió pública el desvergonyiment i l'absoluta manca de respecte de les grans empreses i financers cap a tota la societat.


Els 40 grans empresaris amb el president de Telefónica al capdavant, sr. Alierta i el cap d'un dels bancs més poderosos del món, el Banc Santander, sr. Botín , vénen assaltant al govern i al parlament, dient-los quines són les polítiques que s'han d'aplicar contra treballadors / es públics i privats, pensionistes, dones, joves, migrants, "sense que els tremoli el pols" tenint clar que aquests empresaris i banquers , ningú els ha escollit perquè governin el país.

El dia 14 d'abril, Telefónica comunica a la societat que han guanyat l'astronòmica xifra de 10.167 Milions d'euros de beneficis nets i, alhora, informen al Govern ia la societat que en tres anys acomiadaran a 6.000 treballadors / es per estalviar costos (el 20% de la plantilla a Espanya), externalitzar serveis, és a dir, subcontractaran fora part de les funcions, s'incrementaran els salaris en funció de la variable de la productivitat i que a més, es farà com fins ara, amb el consens de els agents socials (CCOO i UGT), amb l'autorització del Ministeri de Treball i amb el pagament per part de l'erari públic (caixa comuna de la Seguretat Social) d'almenys 100 milions d'euros per any.

Que el president de Telefónica comuniqui a la societat que va a procedir amb aquest frau social i jurídic (l'ordenament laboral espanyol no admet expedients d'extinció d'ocupació en empreses amb beneficis, sota cap concepte) i que el fiscal de l'Estat no actuï d'ofici portant als tribunals al Sr Alierta com a principal responsable per instigar un frau de llei i atemptar contra els interessos generals de l'economia, no mostra sinó que vivim en un sistema democràtic fals, on uns pocs, grans empresaris i el sistema financer, senzillament violen les lleis i es riuen del sistema demostrant que és mentida que la llei sigui igual per a tots i totes.

Telefónica amb el seu president anterior, Joan Villalonga, l'amic de l'expresident Aznar , el de la privatització de l'empresa pública (Telefónica d'Espanya), des de 1999, va destruir 10.849 llocs de treball, pel mateix mètode jurídic formal i consens social: signa amb els agents socials CCOO i UGT i autorització del Ministeri de Treball .

Telefònica més els empresaris de les empreses cotitzades de l'Ibex 35, van obtenir 48.194,3 Milions d'euros de beneficis nets en el 2010, un 20% ¿més? que l'any anterior. Aquestes Empreses i els seus empresaris i gestors, han disminuït les seves plantilles en un 4,3% el 2010. Els seus consellers, presidents i alta direcció, van percebre de mitjana en conceptes de rendes / salaris / pensions, més de 1,5 milions d'euros el 2010. Algun dels seus directius / consellers guanyen en una hora el que 126 treballadors perceben en un any com salaris.

CGT denúncia no només la injustícia social d'aquest sistema de mercat, anomenat capitalisme, sinó que acusa de frau social a tots aquests empresaris i gestors que a sobre ens diuen i ens imposen mitjançant el braç polític (legislatiu i executiu), treballar més, cobrar menys i jubilar més tard.

Des de CGT acusem el Govern i el Parlament de connivència amb els poders econòmics per la seva falta de responsabilitat i fermesa en la defensa de l'interès públic general.

Les persones assalariades, treballadores, pensionistes, dones, joves, migrants, la població ... tenim el dret i el deure de revelar contra les polítiques injustes i desobeir les seves lleis que només atempten contra les classes populars. Només ens deixen una sortida: la mobilització, la revolta social que ens condueixi a la justícia i la llibertat.

Secretariat Permanent de la CGT

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció