CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Telefónica i la majoria sindical (CCOO-UGT-STC) pacten 6500 acomiadaments

Dilluns, 11 juliol, 2011

El Trio ha fet allò que li ha convingut

No té altra explicació, que hi ha darrere de la signatura del ERO-CONVENI per part de CCOO-UGT-STC?. El dia 6 va haver-hi reunió extraordinària del Comitè Intercentres, on CGT va exposar de manera rotunda el perquè a la no signatura de l'ERO i del nou Conveni Col·lectiu, i que hem explicat contínuament a tota la plantilla, però a més vam fer una detallada exposició de les clàusules que no es complien amb la signatura del conveni, en aspectes tan fonamentals com la garantia d'ocupació, les segregacions i la creació de llocs de treball.

Doncs bé, ells al seu rotllo, sense detallar, sense debatre, com passa sempre, passen el corró i s'acaba la història. Que quedi clar, és un ERO totalment injustificat, immoral, que cap sindicat de classe hauria de ni tan sols plantejar-se, o justificar, com ha fet CCOO en les successives taules de negociació amb afirmacions com que “tota la plantilla vol l'ERO”, “qui li farà fàstics a unes vacances pagades” o com de manera reiterada diuen que aquest ERO no genera atur, tot el contrari, segons ells, s'aconseguiran llocs de treball.

D'altra banda, UGT lloant reunió darrere de reunió, el gran esforç que està realitzant Telefònica en un escenari de crisi econòmic profund, encara que aquesta crisi la desconeguin els alts directius. De vegades ens donava la sensació d'estar presents en una taula unitària, la de l'empresa. Doncs bé, si és tan bo l'ERO, que li preguntin als prejubilables si volen anar-se'n per les bondats d'aquest o de por de quedar-se penjats en una empresa que estan obstinats a liquidar més tard o més d'hora i reduir-la a la mínima expressió. No ens és grat parlar d'altres sindicats, però és que ha estat patètic veure com aquest procés es resumia a pidolar dos punts percentuals de salari regulador, sense ni tan sols plantejar-se la reclamació d'aspectes tan fonamentals com la garantia d'ocupació i el foment real de llocs de treball en una empresa multinacional com Telefònica.

El pack ERO-Conveni Col·lectiu ens ha deixat el pitjor conveni que recordem:

PUJADA SALARIAL: No es garanteix ni tan sols l'IPC previst.

VIGÈNCIA: tres mes dos anys, cinc anys de lenta agonia.

OCUPACIÓ: Compromís ridícul d'un 7%, no inclouen l'article 52 com protecció per a la plantilla ni la possibilitat de recuperar el lloc de treball en cas d'acomiadament improcedent, ni la possibilitat dels contractes de relleu.

JORNADA: La reducció de 35 hores setmanals, queda novament en l'oblit.

COMERCIAL: La petició que els V3 i V4 estiguin dintre del conveni no s'ha admès.

SEGREGACIONS: No retiren la possibilitat de les segregacions.

MOBILITAT FUNCIONAL: A discreció de l'empresa.

Tot l'anterior, ha estat rebutjat per l'empresa i forma parteix de la plataforma de CCOO-UGT, per la qual cosa no entenem com poden publicitar-lo com excel·lent i que ha suposat un gran esforç arribar a aquest acord, per a això amb una sola reunió paral·lela CCOO-UGT-EMPRESA hagués estat suficient, sense necessitat de tant teatre.

CGT ha estat fins al final, aportant propostes, informant a la plantilla, denunciant aspectes qüestionables de la negociació, hem estat ofesos per l'empresa, per altres sindicats, ens han dit demagogs, immobilistes, reaccionaris, vividors, i tot per reclamar, per exigir, de manera insistent, condicions laborals que garanteixin l'ocupació a Telefònica, no petits pegats per a autojustificar-se davant l'afiliació. El nostre esforç, excepte alguna proposta introduïda que ja s'han encarregat altres sindicats d'apropiar-se, no ha obtingut l'objectiu desitjat.

Segueix la lenta agonia, anem a seguir veient com segreguen i externalitzen activitat, com buiden de contingut els departaments, les àrees i les províncies, per que no han renunciat a això, com seguiran acomiadant quan no es compleixin les expectatives de l'empresa, i quan es compleixin els tres anys de vigència de l'ERO, tornaran a amenaçar a la plantilla, perquè els tres pilars bàsics plantejats per CCOO, UGT, STC-UTS tornaran a qüestionar-se.

Tornem a tenir un conveni totalment obert, amb una comissió paritària on decidiran si es modifiquen aspectes salarials o modificació de la jornada laboral, amb una comissió d'absentisme on s'analitzarà si les persones estan malaltes o estan enganyant a l'empresa, i altres comissions com la d'Operacions, comercial, i Classificació Professional que són un autèntic frau i que solament serviran per a desregularitzar i modificar les condicions laborals amb el beneplàcit dels sindicats signants.

Que no ens passi res. Els sindicats signants no admeten que es parli de prebendes, però la veritat fa mala olor, sinó com s'entén que a canvi de 6500 acomiadaments hagin aconseguit més drets sindicals com l'augment de la borsa d'hores i dels delegats estatals, a aquest pas, anem a tocar a un delegat/a per treballador/a, quin luxe per a la classe treballadora.

CGT NO SIGNA ACOMIADAMENTS I NO SIGNA CONVENIS REGRESSIUS

Sindicat Federal Telefónica CGT

www.cgt-sft.org/

Attached documents