CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Telefònica: Paga l’enorme deute que tens amb la societat!

Dijous, 30 maig, 2013

Pídele trabajo a Alierta

La CGT de Telefònica informa de la iniciativa “Pídele trabajo a Alierta”, en la qual es convida a les persones usuàries de telecomunicacions i públic en general a transmetre-li una sol·licitud de treball –s'admeten curriculums–, un missatge o pregunta al consell d'administració d'una de les empreses més solvents i amb major capacitat per a crear ocupació d'aquest país, encara que no ho faci. Fins a la celebració de la junta d'accionistes de Telefònica (30-31 de maig a Madrid) es reben els missatges en el correu pideletrabajoacesar@cgt-sft.org i, el dia de la junta, CGT estarà allí per a traslladar-los al consell reivindicant ocupació de qualitat.

CGT serà, per unes hores, portaveu de consumidors i societat en general davant Telefònica. El grup Telefònica va obtenir uns beneficis nets de gairebé 4000 milions d'euros el 2012 i altres 900 enel primer trimestre de 2013. En l'Estat espanyol, enfonsat en la crisi de la recessió, de les empreses sense crèdit, de les persones sense treball, Telefònica obté la relació beneficis/ingressos més alta del grup -el major benefici net per cada euro que ingressa- i a pesar d'haver destruït des de 2011 més de 6800 llocs de treball, només ha incorporat a 456 persones en plantilla en el mateix període.

Les mesures adoptades fins ara en relació a la crisi, les reformes laborals i de pensions, les retallades i privatitzacions, han demostrat la seva clara ineficàcia i marcat caràcter antisocial. Amb els serveis públics en deterioració accelerada, el PIB pel terra i la població empobrida pagant més impostos, és hora de solucions reals per a tallar la sagnia de l'atur. Ha arribat el moment que Telefònica reverteixi els seus beneficis en la societat de la qual els obté, creant i mantenint ocupació.

El president de Telefònica ho és també del Consell Empresarial per a la Competitivitat, lobby que aglutina a les 17 majors empreses del país -les quals tenen opció real de crear llocs de treball en la quantitat i qualitat necessària avui- i l'objectiu essencial de la qual és “recobrar la confiança dels mercats internacionals en l'economia espanyola”, que acaba de traslladar al Ministeri de Treball les seves propostes de major flexibilitat, de despenjament dels convenis més efectiu, que els acomiadaments no hàgin de passar pel control d'un jutge… en lloc d'un pla per a crear un elevat nombre de llocs de treball, alguna sol·licitud de negociació de contrapartides en canvi d'això, potser una reducció de cotitzacions socials, o d'impostos, o una legislació favorable com incentiu.

També podria aconseguir, per exemple, preus socials de debò en els serveis bàsics de comunicació –telèfon i internet- per a qui els necessiten per a buscar ocupació però no poden pagar-los, en lloc de seleccionar assessors ben pagats gairebé en la porta del jutjat (cas del Sr. Rato) o compensar amb desenes de milions d'euros a un directiu per la seva sortida de l'empresa (cas del Sr. Linares). I mentre es recupera la retribució a l'accionista per a 2013, Telefònica ha suspès durant any i mig, amb a l'acord de CCOO i UGT, la seva aportació al Pla de Pensions de les treballadores i treballadors a Espanya.

Sindicat Federal de Telefònica de la CGT

http://cgt-sft.org/

“Pídele trabajo a Alierta”:
http://www.meneame.net/story/pidele-trabajo-alierta-telefonica
http://pideletrabajoacesar.wordpress.com/2013/05/24/pidele-trabajo-a-alierta/
http://topsy.com/www.meneame.net/story/pidele-trabajo-alierta-telefonica
https://twitter.com/search?q=%23P%C3%ADdeleTrabajoAC%C3%A9sar&src=hash

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció