CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Telefónica vol acomiadar 6000 treballadors

Dissabte, 16 abril, 2011

El president de Telefónica Espanya ha anunciat en una conferència d'inversors, celebrada a Londres, que vol ser líder també en la reducció de costos. Per això estan disposats a reduir la plantilla en més de 6.000 treballadores i treballadors, que passaran a engrossir la llarga llista de persones desocupades d'aquest país que ja s'aproxima a la esgarrifosa xifra de cinc milions.


Guillermo Ansaldo ha afirmat que hi haurà "immediatament" negociació amb els sindicats i les condicions seran similars a les dels anteriors ERO a la companyia pel que fa a cost, edat i indemnització. Amb el paquet reductor pretén, a més d'acomiadar al 20% de la plantilla, principalment de la filial del negoci fix, lligar la pujada dels salaris a la productivitat i emprendre noves externalitzacions d'activitat. Aquest pla és a tres anys.

Des del sindicat CGT creiem que aquesta és la pitjor forma d'iniciar la negociació del conveni col.lectiu per part de Telefónica, posant sobre la taula acomiadaments col.lectius, externalitzant activitat i allunyant els sous del cost real de la vida.

Tot això en un context de crisi per a la gran majoria de la població, retalls en la despesa pública i abundants guanys per a les grans empreses-rècord històric en beneficis de l'IBEX-35 el 2010, del qual gairebé la quarta part ha estat en exclusiva per Telefònica-.

CGT s'oposa a aquesta forma de continuar augmentant els beneficis empresarials a costa de les arques públiques (que hauran de carregar amb part dels costos de l'expedient de regulació d'ocupació), de la destrucció d'ocupació digna i d'augmentar la precarietat laboral en un els sectors econòmics amb major creixement.

Ens preguntem si aquesta és la forma en que la major multinacional del país assumeix la seva responsabilitat amb la societat i quan acabarà aquesta farsa de la crisi.

Salut, llibertat i OCUPACIÓ

SFT-CGT

www.cgt-sft.org/