CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Telefònica vol baixar el sou a la seva plantilla

Dimarts, 12 març, 2013

Telefònica d'Espanya SAU es va reunir en la tarda d'ahir 11 de març amb la seva representació sindical per a transmetre que, davant la dolenta situació econòmica i competitiva de l'empresa, pretén aplicar un duríssim ajustament salarial a la seva plantilla, entre altres mesures.

Contradient el publicat en els mitjans en els últims mesos, especialment els resultats de 2012 de fa tot just dues setmanes, va exposar les dificultats que travessa la companyia i va comunicar les mesures a prendre, ja des d'aquest mateix 2013, per a reduir despeses laborals i augmentar la productivitat.

Principalment: supressió d'un paga extraordinària, congelació del complement per antiguitat, introducció de conceptes de salari variable en funció d'objectius, cessament de l'abonament dels tres primers dies de baixa per IT, suspensió de l'aportació del promotor al Pla de Pensions fins a juny de 2014 (i reducció econòmica de la prestació d'Assegurança Col·lectiva de Supervivència per a qui no es va adherir a aquest pla), rebaixa substancial dels Fons Socials i eliminació de la compensació de dos dies festius en les pagues extra.

A més, lògicament, no s'actualitzarà el sou de 2013 conforme al pactat en conveni (pujada del 1% de la massa salarial, encara que la inflació interanual gairebé tripliqui aquest percentatge) i s'executaran altres mesures com la reducció de dies d'Assumptes Propis, la reducció els temps de descans per a menjar i l'adequació de funcions de cada categoria a les necessitats de l'empresa.

Ens trobem davant un atac sense precedents a la plantilla de Telefònica a Espanya, l'espai geogràfic més danyat per la crisi de tots en els que opera el Grup. Però no es pot obviar una dada crucial: aquestes solucions de l'empresa es conclouen a partir d'una anàlisi de dades fins a 2011, ignorant l'evolució, la transformació i les tendències de recuperació i lideratge de la companyia el 2012, sobretot en l'últim trimestre, i l'estirada del que portem de 2013.

CGT no admet que la plantilla de Telefònica hagi d'assumir retallades indiscriminades i injustificades, basats a més en informes esbiaixats, encarregats per a l'ocasió i a la mesura de l'empresa a una firma de reconeguts i sonats errors en aquest tipus d'estudis.

Hem de recordar que totes les treballadores i treballadors d'aquesta empresa hem realitzat fins a la data continus esforços d'adaptació a les necessitats del negoci, de millora de la productivitat i de contenció salarial. Telefònica considera insuficients els sacrificis realitzats i copeja a la plantilla amb el paquet complet, aplicant la màxima amb la que es va popularitzar aquell personatge que avui paga en la presó els seus excessos de mercat "cal treballar més cobrant menys". Paraula de delinqüent; t'adorem Capital.

CGT buscarà el major consens sindical per a enfrontar-se aquesta agressió, la major produïda mai contra una plantilla que, sens dubte, donarà la talla en la seva capacitat de resposta a aquesta nova aixafada laboral.

Salut

Sindicat Federal de Telefònica de la CGT (SFT-CGT)

http://www.cgt-sft.org/