CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Telemadrid haurà de retornar el 5% de reducció salarial des de l’any 2010.

Dilluns, 24 setembre, 2012

Una sentència del TSJM deixa sense efecte la reducció del 5% en la nòmina dels treballadors de l'Ens Públic Ràdio Televisió Madrid. En la sentència, que pot ser recorreguda en cassació, la secció primera de la Sala social del Tribunal Superior de Justícia de Madrid estima parcialment els recursos interposats pels sindicats CGT, UGT i CCOO a l'entendre que aquesta reducció de sou va obviar la legislació estatal que va motivar la reducció. Aquesta norma estatal és el Reial decret-llei 8/2010, a través del que el Govern central que establia mesures extraordinàries per a la reducció del dèficit públic, i que establia que la reducció salarial no seria d'aplicació "al personal laboral no directiu de les societats mercantils". D'aquesta manera, la sentència explica que la norma estatal preval al no haver-se produït una negociació prèvia amb els representants del personal laboral per a estendre als mateixos la reducció. També recalca que aquesta si és aplicable al personal directiu i al personal estatutari de l'ens.

Els sindicats CGT, UGT i CCOO han emès un comunicat conjunt en el qual han valorat la sentència i anuncien que estudiaran les vies perquè la resta de treballadors de l'ens també recuperin els diners reduïts.

La sentència pot ser recorreguda davant el Tribunal Suprem, previ dipòsit d'una fiança equivalent al muntant de la rebaixa salarial des de la seva aplicació, que s'eleva a aproximadament cinc milions d'euros.

Les centrals sindicals han sol·licitat a la Direcció de l'ens públic que de manera immediata reintegri els diners als treballadors afectats en la nòmina del mes de setembre.

http://www.kaosenlared.net/component/k2/item/31493-telemadrid-deber%C3%A1-devolver-el-5-de-reducci%C3%B3n-salarial-desde-el-a%C3%B1o-2010.html

Text de la sentència:
http://www.ccoomadrid.es/comunes/recursos/14/1436472-Texto_de_la_sentencia_del_TSJM.pdf

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció