CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Telemarketing: se’ns pixen al damunt i diuen que plou

Dilluns, 26 gener, 2009

La patronal del sector de telemarketing, amb el silenci còmplice de CCOO-UGT, es nega a pagar cap pujada salarial per a l'any 2009. Dit d'altra forma: Durant l'any 2009 els treballadors del sector cobrarem el mateix que durant l'any 2008. Ni un sol cèntim més.


Dijous passat dia 22 de gener es reunia la comissió paritària d'interpretació del conveni (aquesta dels alliberats) per a confeccionar les taules salarials per a l'any 2009, atès que no hi havia lloc per calcular els endarreriments de l'any anterior ja que sorprenentment l'IPC que en el mes de juliol havia arribat al 5,3% acabava sent per a tot l'any 2008 el 1,4%.

El que semblava una tasca senzilla, aplicar als diferents conceptes retributius el 2,25%, s'ha convertit en un "culebrón" digne de la millor telenovela. La patronal proposa una única pujada del 0,5% ja que segons ells l'IPC previst no és una dada oficial i per tant és impossible conèixer la seva quantia. Evidentment CCOO-UGT es neguen a acceptar la grandària del despropòsit, almenys de moment.

Totes i cadascuna de les empreses del sector s'han passat per l'arc del triomf el que fa poc més d'un any van signar en l'article 45 del Conveni Col·lectiu, utilitzant per a això una excusa ridícula i sense cap fonament.

L'IPC previst apareix reflectit en els Pressupostos Generals de l'Estat, i almenys nosaltres entenem que una llei és una font amb la suficient entitat i solvència com per a tenir-la en consideració. A manera d'exemple que aquesta afirmació reproduïm literalment parteix d'una nota de premsa del Ministeri d'Economia i Hisenda on s'estableix sense cap dubte que hi ha un IPC previst pel govern de l'Estat espanyol per a l'any 2009 i que està quantificat en el 2%.

“La Llei de Pressupostos Generals de l'Estat per a 2009 fixa, amb caràcter general, la revaloració de les pensions per al citat exercici econòmic en un 2 per 100, igual a l'IPC previst per a aquest mateix any, el que garanteix el poder adquisitiu de les pensions ja que aquesta revaloració s'aplicarà sobre les quanties corresponents a 31 de desembre de 2008, prèviament actualitzades conforme a la desviació de l'IPC de novembre de 2007 a novembre de 2008” (Extracte de la nota de premsa publicada pel ministeri d'Economia i Hisenda del 9/1/2009, estant disponible íntegrament en la web del Ministeri: www.minhac.es)

Les empreses han decidit de nou ficar la mà en les butxaques dels treballadors. Ja no es conformen amb pagar poc i tard, ara volen robar-nos el que és nostre per dret.

Fins a ara no s'ha escoltat la veu de CCOO-UGT i els seus delegats, per desgràcia han estat en molt poques, però que molt poques, les empreses on a hores d'ara han comunicat aquesta notícia als treballadors.

Hem d'exigir-los que posin tots els seus mitjans sindicals i jurídics per a restablir uns drets que ens han robat en els seus nassos. Des de CGT, des de la tarda del 22 tant l'Assessoria Jurídica com els diferents òrgans del Sindicat estem treballant perquè ens retornin el que ens han robat.

Coordinadora Estatal del Telemarketing de la CGT

www.cgt.es/telemarketing/