CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Televisió de Catalunya: El perquè del “No!” de la CGT als acords amb la Direcció

Dissabte, 29 març, 2014

El perquè del “No!” de la CGT als acords amb la Direcció

Jugada mestra de la direcció de l’empresa, amb el conseller Homs darrere de tot plegat. Després de fer cas omís del resultat del nostre referèndum, en què 1500 treballadores i treballadors vàrem votar amb un contundent “No!” a les seves pretensions, i després d’allargar agònicament una “negociació” marcada pel despotisme, la humiliació i la imposició (altre cop!) de la seva proposta, semblaria que han tornat a doblegar la nostra voluntat.

Jugada mestra. Intenten hipnotitzar-nos amb una pseudopau i tranquil·litat pel costat de la conflictivitat laboral, mentre que a la nostra esquena (o als nostres morros?) es van venent a trossos els departaments més sucosos i rendibles de la CCMA, SA; mentre que els polítics es preparen per al debat pel dret a decidir al Congrés a l’abril, o per a les eleccions europees al maig... Ens han guanyat un temps sense vagues?, ni reivindicacions?, ni manifestacions?, ni Tresines emprenyant?, ni informes sobre contractes dubtosos? Jugada mestra? Segur? La CGT creiem que no, o almenys no del tot! Ens ho posen difícil, ho tenim complicat, però nosaltres diem “No!” i plantem cara. “No!” a fer el joc a una direcció que ens amenaça dia rere dia sense cap vergonya ni escrúpol.

En conseqüència, la CGT també hem dit “No!” als “Acords a afegir a l'acta de la reunió de 20 i 21 de març entre la representació de la Direcció de la CCMA, SA. i els Comitès de Vaga de Catalunya Radio i TVC”. Us encoratgem a rellegir-los amb calma i a adonar-vos dels múltiples paranys que contenen, especialment al darrer paràgraf: “Els comitès arribaran a acord amb la Direcció en els procediments legals necessaris per a l'aplicació del resultats de la comissió o arbitratge”. Entenem que això no és que impliqui, és que explicita ben clarament un compromís que no correspon a la tasca que un Comitè d'empresa té encomanada, ja que suposarà sí o sí deixar els treballadors i treballadores afectats, companyes i companys de la nostra empresa, sense la possibilitat de poder-se defensar davant dels tribunals. La CGT considerem que assumir i secundar aquests “Acords” amb la direcció seria un error, no ja tàctic, sinó estratègic, de base i majúscul: un Comitè està per defensar els treballadors, no per anar en contra dels treballadors.

I per si encara no es veu prou clar, aquests “Acords” contenen més enganys, a saber:

· S’arribarà a un acord sí o sí:
a) amb el 80% conforme i la resta “cola”, o
b) ens posarem en mans d’un organisme arbitral.
· La descripció i valoració dels nivells més alts (caps de servei, de departament i d’àrea) és competència exclusiva de la direcció.
· Les conseqüències econòmiques finals per a tota la plantilla tindran efectes retroactius a 31 de març.

Firmant els “Acords” ens hauríem fet còmplices d’aquest despropòsit, cosa que no hem volgut fer ni farem. Per això la CGT vàrem sol·licitar al Comitè d’empresa dialogar tranquil·lament en Assemblea general sobre els pros i contres d’aquests “Acords” abans de ser signats pels Comitès de vaga, i sotmetre’ls a votació de tots els treballadors i treballadores, en la línia del que sempre han dit que farien la majoria (CTTVC i SPC bàsicament): “Qualsevol acord es votarà en referèndum i l’última paraula la tindran sempre els treballadors”. Bé, això són “Acords”, i no s’ha fet així. Ens explicaran per què? De moment no se’ns ha escoltat. La CGT formem part de la minoria i tenim poca veu.

Però el que sí que ens permetem i encara podem fer, la CGT i totes i tots els qui us hi vulgueu sumar, és assessorar amb (amabilitat però) contundència la Direcció sobre la millor manera de sortir d’aquest atzucac:

· QUE CESSIN D’UNA VEGADA I N’HI POSIN UN ALTRE!

O, si més no:

· Que refacin els pressupostos del 2014 com qui estira i arronsa un xiclet, com ens han demostrat a bastament que saben fer.

· Que incorporin unes previsions d’ingressos per a publicitat més realistes, basades en les darreres estimacions i no en les de setembre del 2013.

· Que declarin desert el (desastre de) concurs d’adjudicació de Comercial.

* Ens estalviarem un mínim de 16M€, si no un perjudici incalculable per al futur de la nostra empresa.

· Que endrecin el “núvol” (tot!) a la seva manera (i posant-hi ells la galta!) i el “baixin” (tot!) a Conveni.

* Potser ens estalviarem quatre quartos més, però el que segur que hi guanyem és en dignitat de cara a la ciutadania.

· Que apostin de manera decidida per la transparència en la gestió, a tots nivells!

* Som una empresa pública o impúdica?

· Que apostin de manera decidida per nosaltres, les treballadores i els treballadors, autèntica matèria primera d’aquesta empresa i dipositaris del coneixement per fer-la funcionar amb la màxima eficàcia i eficiència.

* SOM UNA INVERSIÓ QUE CAL MIMAR I FER CRÉIXER I NO UNA DESPESA PER RETALLAR!

· Que apostin de manera decidida per la participació de la plantilla en la gestió, a tots nivells!

* Així els ajudarem a detectar i evitar despeses perfectament supèrflues com els platons virtuals, etc, etc, etc.

* QUE NO ELS FACI VERGONYA PREGUNTAR ALS PROFESSIONALS!

La CGT volem recuperar la vigència temporal però real del Conveni anterior, i a partir d’aquest iniciar negociacions de veritat per a la seva renovació i dignificació, sense coaccions, sense ultimàtums, sense anar en contra dels treballadors, sense presses que després resulten ser fum, i fum tòxic!

Per tot això fem una crida perquè entre tots i totes no defallim i batallem per demostrar fins a l’extenuació, amb xifres i arguments, que NO CAL CAP MÉS RETALLADA NI DE SOU NI DE RES DE CONVENI! Però com que de moment sembla que no ens fan gaire cas: MOBILITZACIONS!, MOBILITZACIONS!, MOBILITZACIONS! I també INFORMACIÓ!, INFORMACIÓ!, INFORMACIÓ! La situació és extremament greu i requereix informació com a mínim setmanal.

Fem-nos sentir! JUNTS PODEM! I demà VAGA! Ens veiem al Parlament.

Secció sindical de CGT de TV3

Sant Joan Despí, 27 de març de 2014

Més informació:

- TWITTER CGT TV CATALUNYA

- PÀGINA FACEBOOK CGT TV CATALUNYA