CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Televisió de Catalunya: Transfuguisme, una legalitat il·legítima que ens afecta a totes i tots

Divendres, 9 maig, 2014

Transfuguisme: Una legalitat il·legítima que ens afecta a totes i tots

— Voleu que tota la plantilla opini sobre una qüestió interna de dos sindicats??? M’ho expliqueu millor, gràcies. (Pregunta rebuda via xarxes socials.)

Per a la CGT de TV3 no es tracta en absolut d’una qüestió "interna", sinó d’un problema de transfuguisme, conegut i patit arreu del planeta, que cal que afrontem amb contundència i determinació tota la plantilla en bloc: és el problema creat pels que es creuen "propietaris" (privats!) d'una "cadira" pública! Que la llei ho permeti (que sigui "legal") no vol dir en absolut que sigui ni legítim, ni ètic, ni just, ni coherent.

Exemples aclaridors del món de la política. Quan un diputat es descobreix a sí mateix operant dins de la discrepància contínua i insalvable amb el seu partit, per coherència i ètica professional arriba el dia que decideix renunciar a l'acta de diputat tot deixant pas al següent candidat de la llista electoral. Un exemple recent ben conegut: Àngel Ros (PSC, 2014). Amb més motiu ho hauria de fer si, a més, tal personatge decideix donar-se de baixa de militància de la plataforma que li havia proporcionat la "cadira". Un exemple també prou conegut: Montserrat Nebrera (PPC, 2009). Per què? Perquè la "cadira" va associada a una representativitat i una responsabilitat, és a dir, a un haver de respondre i rendir comptes davant de... Altres exemples (aquests vergonyants!) del costat fosc de la política: Rosa Díez (va crear UPyD mentre encara era eurodiputada pel PSOE, 2008), Eduardo Tamayo i Maria Teresa Sáez (PSOE, 2003, van aplanar el camí a Esperanza Aguirre a Madrid), Maruja Sánchez (PSPV-PSOE, 1991, va donar l'alcaldia de Benidorm a Eduardo Zaplana), etc, etc.

La CGT som un sindicat assembleari, en què l’estructura és una eina més, no un òrgan autònom de poder. Tot i així, els nostres exrepresentants al Comitè d’Empresa es van donar de baixa de militància sense cap explicació a l’assemblea del nostre sindicat i encara no han renunciat a les seves actes. Ho acceptem per imperatiu legal. Però estem vivint moments dramàtics i crucials, els més tensos de tots els 30 anys d’història de TV3. Uns moments en què no ens podem permetre que decisions transcendentals, que ens poden afectar a totes i tots els treballadors de la casa, quedin en mans de trànsfugues que ens han usurpat la representativitat sindical.

Per tot això, la CGT de TV3 creiem que la diferència entre un representant públic amb valors i un trànsfuga no és en absolut una qüestió "interna", és un greu problema de qualitat democràtica que ens afecta a totes i tots.
Quina democràcia volem?

Doncs ja estem trigant massa a reaccionar-hi tots i totes sense excepció! Per això, sí, volem que entre tota la plantilla decidim la millor via democràtica per a encarar i resoldre aquest problema. Reprovació pública conjunta? Referèndum específic vinculant? Eleccions sindicals anticipades?

Sant Joan Despí, 8 de maig de 2014

Secció sindical de la CGT de TV3

Més informació:

- PÀGINA FACEBOOK CGT TV CATALUNYA

- TWITTER CGT TV CATALUNYA