CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Tensió entre manifestants i Mossos durant l’espera de l’arribada de Boi Ruiz a Tarragona

Dijous, 26 maig, 2011

Els concentrats han intentat entrar a la força al Palau Firal on s'esperava l'assistència de Boi Ruiz que, finalment, no ha aparegut.


Un centenar de persones, entre ciutadans indignats i treballadors i delegats sindicals del sector sanitari, s'han concentrat aquest dijous 26 de maig al matí davant del Palau Firal i de Congressos de Tarragona on s'esperava que el conseller de Salut, Boi Ruiz, inaugurés un congrés sobre medicina interna. Amb pancartes, xiulets i crits com "Amb la salut no s'hi juga" i "No hi ha pa per tant xoriço", els manifestants han esperat al conseller durant gairebé dues hores. Finalment, però, Ruiz no ha aparegut. Tot i això, els concentrats han intentat entrar a la força al Palau Firal, un fet que ha provocat espentes entre aquests i els Mossos d'Esquadra. Finalment, els agents han impedit l'entrada dels manifestants.

La concentració s'ha iniciat a dos quarts de deu del matí, mitja hora abans de la prevista arribada del Conseller de Salut al Palau Firal i de Congressos de Tarragona. Entre els participants en la protesta es trobaven treballadors i representants sindicals dels hospitals Joan XXIII, Sant Joan de Reus i Sant Pau i Santa Tecla, així com professionals de diversos centres d'atenció primària del Camp de Tarragona. A banda, també s'han afegit a la mobilització els joves que des la setmana passada es troben acampats davant de l'Ajuntament de Tarragona en el marc del moviment 'Democràcia real, ja!'.

El Palau Firal i de Congressos ha acollit aquest matí la catorzena edició del Congrés Catalano-balear de Medicina Interna i, en principi, estava previst que el conseller de Salut, Boi Ruiz, inaugurés aquest esdeveniment que s'allargarà fins demà. Finalment, però, Ruiz no ha aparegut.

"Ha tingut por", ha manifestat el delegat sindical de la CGT a l'Hospital Joan XXIII, Agustí Aragonès, que ha acusat al conseller de Salut de voler "destruir la sanitat pública" i, a canvi, "fomentar les mútues". Aragonès ha afirmat que les retallades s'haurien de dur a terme en altres àmbits de l'administració. "Haurien de reduir despeses protocol·làries i també els sous d'aquests polítics", ha manifestat.

Font: ACN


Concentració a Tarragona davant la visita del conseller Boi Ruiz, que no ha aparegut

Els manifestants han intentat entrar a la força al Palau Firal on s'esperava l'assistència del conseller de Salut a un congrés

www.delcamp.cat/index.php?command=show_news&news_id=17067