CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Tercer dia de Vaga total dels autobusos de TMB

Dijous, 6 març, 2008
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

El dimecres 5 de març, els conductors/es de TMB han tornat a realitzar vaga total per a reclamar una negociació immediata amb la Direcció de l'Empresa que posi sobre la taula una mica del 20% d'increment de la despesa que significaria la contractació de més conductors/es i la millora dels descansos de la plantilla actual.


Cal recordar que els conductors/es estan secundat massivament aquesta vaga i això queda completament palès al ser cada conductor/a individualment el que torna a entrar l'autobús a cotxeres una vegada s'acaben els horaris dels serveis mínims. Això si, cal explicar, que la meitat dels treballadors/es no té serveis mínims i secunden la vaga completament.

Els conductors/es es van dirigir a l'Hotel Palace on a les 13:30 es realitzava un Esmorzar-col·loqui de Carme Chacón (PSC) a Tribuna Barcelona. Allí mateix van reclamar al candidat a la presidència i actual president del Govern, a la candidata del PSC a Catalunya i a l'Alcalde de Barcelona que “proposin una solució satisfactòria per als conductors/es de TMB abans del dia de les Eleccions, que demostri que el PSC-PSOE està per la plena ocupació (com diu Zapatero), per la millora de la qualitat de vida i del treball (com diu Chacón) i per la millora de la qualitat dels serveis públics (com diu Hereu)”.

D'aquesta manera, els conductors/es han afirmat, el PSC-PSOE “podria mostrar a tots els treballadors i treballadores de Barcelona, Catalunya i l'Estat espanyol que són realment diferents del Partit Popular. D'aquesta manera també, podrien vèncer a aquesta abstenció que tant temen i que ve del desencantament de milions de persones que veuen com prometen però no compleixen. Senyors i senyores del PSC-PSOE, tenen una oportunitat d'or per a guanyar-se el suport de la gent de Barcelona si entre avui, demà o el divendres, s'arriba a un acord satisfactori amb els conductors/es de Barcelona i s'acaba el conflicte, s'acaben les vagues i s'arriba a un punt de trobada que beneficiï a tots i totes”.

Demanem a la Direcció de TMB que recapaciti i no segueixi tancada en la proposta del Departament de Treball, que va ser rebutjada majoritàriament per la plantilla de conductors/es en l'Assemblea del passat 12 de febrer. Malgrat que l'empresa se segueix negant de forma il·legal a donar la llista dels serveis mínims, la tercera jornada ha transcorregut amb tranquil·litat en les cotxeres, gràcies al diàleg entre conductors/es i els Mossos d'Esquadra, on se'ls ha explicat detalladament la problemàtica que està creant la Direcció de TMB al negar-se a donar una informació necessària per al Comitè de Vaga.

Secretaria de Comunicació Federació Local de Barcelona CGT

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print