CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Tercer dia de Vaga total dels autobusos de TMB

Dijous, 6 març, 2008

El dimecres 5 de març, els conductors/es de TMB han tornat a realitzar vaga total per a reclamar una negociació immediata amb la Direcció de l'Empresa que posi sobre la taula una mica del 20% d'increment de la despesa que significaria la contractació de més conductors/es i la millora dels descansos de la plantilla actual.


Cal recordar que els conductors/es estan secundat massivament aquesta vaga i això queda completament palès al ser cada conductor/a individualment el que torna a entrar l'autobús a cotxeres una vegada s'acaben els horaris dels serveis mínims. Això si, cal explicar, que la meitat dels treballadors/es no té serveis mínims i secunden la vaga completament.

Els conductors/es es van dirigir a l'Hotel Palace on a les 13:30 es realitzava un Esmorzar-col·loqui de Carme Chacón (PSC) a Tribuna Barcelona. Allí mateix van reclamar al candidat a la presidència i actual president del Govern, a la candidata del PSC a Catalunya i a l'Alcalde de Barcelona que “proposin una solució satisfactòria per als conductors/es de TMB abans del dia de les Eleccions, que demostri que el PSC-PSOE està per la plena ocupació (com diu Zapatero), per la millora de la qualitat de vida i del treball (com diu Chacón) i per la millora de la qualitat dels serveis públics (com diu Hereu)”.

D'aquesta manera, els conductors/es han afirmat, el PSC-PSOE “podria mostrar a tots els treballadors i treballadores de Barcelona, Catalunya i l'Estat espanyol que són realment diferents del Partit Popular. D'aquesta manera també, podrien vèncer a aquesta abstenció que tant temen i que ve del desencantament de milions de persones que veuen com prometen però no compleixen. Senyors i senyores del PSC-PSOE, tenen una oportunitat d'or per a guanyar-se el suport de la gent de Barcelona si entre avui, demà o el divendres, s'arriba a un acord satisfactori amb els conductors/es de Barcelona i s'acaba el conflicte, s'acaben les vagues i s'arriba a un punt de trobada que beneficiï a tots i totes”.

Demanem a la Direcció de TMB que recapaciti i no segueixi tancada en la proposta del Departament de Treball, que va ser rebutjada majoritàriament per la plantilla de conductors/es en l'Assemblea del passat 12 de febrer. Malgrat que l'empresa se segueix negant de forma il·legal a donar la llista dels serveis mínims, la tercera jornada ha transcorregut amb tranquil·litat en les cotxeres, gràcies al diàleg entre conductors/es i els Mossos d'Esquadra, on se'ls ha explicat detalladament la problemàtica que està creant la Direcció de TMB al negar-se a donar una informació necessària per al Comitè de Vaga.

Secretaria de Comunicació Federació Local de Barcelona CGT