CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Tercera setmana de lluita dels diplomats en atur a Rabat

Dijous, 21 abril, 2011

5.000 diplomats en atur el 19 d'abril als carrers de Rabat

Després de la decisió de l'assemblea nacional de l'Associació Nacional de Diplomats en Atur del Marroc (ANDCM) de continuar la lluita nacional per tercera setmana "per una política nacional, democràtica i popular en el tema de l'atur", 5.000 manifestants de la ANDCM han marxat pels carrers de Rabat amb un gran suport popular i amb la participació de militants sindicals, de drets humans i del moviment estudiantil.

Durant la manifestació s'han corejat consignes contra la política de l'estat respecte a l'ocupació, la salut, la marginalització, l'anomenat diàleg social ..., tallant el trànsit a llocs claus de la capital.

L'ANDCM anuncia públicament la continuïtat de la lluita i denúncia la persecució policial

Per anunciar la continuïtat del seu programa de lluita, l'ANDCM va convocar el dilluns 18 d'abril una roda de premsa. En ella, l'ANDCM va denunciar públicament la política assassina del govern marroquí que està ocultant la mort de manifestants i la detenció il legal, autèntics segrestos, de militants en diversos punts del país.

L'ANDCM ha declarat que té proves que la policia secreta està tramant la desaparició física de diversos militants de l'ANDCM i del moviment 20 de febrer que estan patint assetjament i amenaces policials. També periodistes, cineastes, etc., Estan patint una vigilància especial.

L'ANDCM està preparada per presentar una denúncia als tribunals internacionals contra el primer ministre marroquí, Abbas El Fassi com a màxim responsable d'aquestes actuacions de la policia política marroquina. Compten amb el suport de diverses instàncies internacionals com la Coordinadora magribina de drets humans, així com el Fòrum Marroquí per la justícia i la veritat, per la AMDH i altres organitzacions marroquines de drets humans.

Finalment, l'ANDCM declara el seu acord al diàleg ia la negociació amb el Consell Nacional de Drets Humans (CNDH) al qual han presentat les seves reivindicacions: per una política d'ocupació nacional, democràtica i popular, per la legalització de la ANDCM i per l'aclariment de l'assassinat de Mustafa El Hamzaoui, la recuperació del seu cos i el càstig als culpables .

L'ANDCM espera que el CNDH compleixi el seu compromís de mediació amb el govern per iniciar un diàleg seriós i responsable sobre la base de les reivindicacions de la ANDCM

Clima de mobilització generalitzada al Marroc

Les mobilitzacions de la ANDCM s'emmarquen en un context de mobilitzacions generalitzades a partir del 20 de febrer i que les promeses del rei no han aconseguit aturar.

El passat 17 d'abril va haver més de 20 manifestacions (mostrem una llista de vídeos de 17 ciutats). Per al dia 24 d'abril, hi ha una convocatòria per a tot el Marroc, convocada pel Moviment 20 de febrer.

Al Marroc, s'acosten canvis

Mouatamid

Equip de treball per al nord d'Àfrica de la S. de RR. II. de la CGT

>>> Podeu veure vídeos de les manifestacions realitzades el 17 d'abril a ciutats com Casablanca, Salé, Tànger, Zagora, Sidi Ifni, Al Hoceima, Nador, Tetuán, Kenitra, etc, anant a:

www.cgtandalucia.org/Tercera-semana-de-lucha-de-la

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció