CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Termòmetre que marca les prioritats del col·lectiu LGTB

Dimecres, 25 gener, 2012
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Document elaborat pel FAGC i L'Observatori contra l'Homofòbia on es marquen les prioritats actuals del moviment LGTB segons la consulta efectuada.

TERMÒMETRE LGTB

El FAGC i L'Observatori contra l'Homofòbia van engegar un procés participatiu per saber quines son actualment les prioritats a nivell de drets i llibertats en el sí del col·lectiu LGTB.

El procés ha consistit en un període de 30 dies on tothom mitjançant les xarxes socials podia fer arribar 2 propostes que considerés prioritàries en l'àmbit dels DRETS I LLIBERTATS del col·lectiu LGTB.

En el procés participatiu-a Facebok-Bloger- i les webs del FAGC i l'Observatori contra l'Homofòbia- es van produïr més de 1000 visites el voltant del TERMÒMETRE LGTB.

Dins d'aquestes visites es van deixar diferents propostes encaminades a l'elaboració d'un document que ens indiqui les prioritats del col·lectiu LGTB.

Prioritats

* Ratificació per part del tribunal constitucional de l'absoluta legalitat del matrimoni entre persones del mateix sexe.

* Elaboració i aprovació de la llei contra l'homofòbia.

* Dret a que els recursos per a la prevenció, diagnòstic i assistència de la sida es prioritzin en el col.lectiu d'homes que tenen sexe amb homes i persones transsexuals.

* El·laboració d'un protocol a l' àmbit de l'ensenyament que aturi el bulling que pateixen milers de nens i nenes en edat escolar a Catalunya.

* Facilitar recursos i eines contra l'homofòbia i transfobia als professionals i persones que intervenen en els diferents àmbits educatius.

* Estudiar formules que contemplin les diferents formes de violència domèstica, sobre tot dins del marc de les parelles homosexuals.

* Total despatologització de la transsexualitat i la reforma de la llei d'Identitat de gènere.

* Generar mecanismes encaminats a abolir la pena de mort per homosexualitat als diferents països on és vigent.

Davant aquestes prioritats el FAGC i L'Observatori contra l'Homofòbia
han engegat les següents accions i campanyes:

- Matrimoni Homosexual:

* Hem demanat el Tribunal Constitucional que no es produeixi cap canvi a la llei del matrimoni, llei que ha permés per primer cop a la història fer valer la reivindicació d'un dret històric pel col.lectiu LGTB.

* El FAGC i L'Observatori contra l'Homofòbia restarem vigilants davant qualsevol retallada a la llei del matrimoni i emprendrem quantes accions legals i reivindicatives siguen necessàries per fer valer els nostres drets.

- Llei Contra L'homofòbia:

* Petició al Parlament de Catalunya de la necessitat urgent d'una llei contra l'Homofòbia.

* Manteniment de reunions amb diferents forces polítiques i institucions encaminades a aconseguir la creació d'una llei contra l'Homofòbia.

- Drets i llibertats

* Elaboració d'un manifest i presentació de declaracions institucionals "contra la pena de mort per homosexualitat a 5 països del món"

* Convocatòria de concentracions i campanya de cartes de protesta "contra la pena de mort per homosexualitat a 5 països del món"

* Recollir en la Memòria de l'Observatori contra l'Homofòbia que es presenta al Parlament de Catalunya la necessitat de la total despatologització de la transsexualitat i la reforma de la llei d'Identitat de gènere.

* Donar suport a totes les iniciatives encaminades a aconseguir la total despatologització de la transsexualitat.

* Recollir a la memòria de l'Observatori contra l'Homofòbia que es presenta al Parlament de Catalunya la petició de creació urgent d'un protocol contra el bulling homòfob.

*Traslladar i fer valer davant les administracions competents que els recursos per a la prevenció, diagnòstic i assistència de la sida es prioritzin en el col.lectiu d'homes que tenen sexe amb homes i persones transsexuals

Front d'Alliberament Gai de Catalunya - FAGC

Verdi 88 Local 2, 08012 Barcelona

www.fagc.org

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció