CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Termòmetre que marca les prioritats del col·lectiu LGTB

Dimecres, 25 gener, 2012

Document elaborat pel FAGC i L'Observatori contra l'Homofòbia on es marquen les prioritats actuals del moviment LGTB segons la consulta efectuada.

TERMÒMETRE LGTB

El FAGC i L'Observatori contra l'Homofòbia van engegar un procés participatiu per saber quines son actualment les prioritats a nivell de drets i llibertats en el sí del col·lectiu LGTB.

El procés ha consistit en un període de 30 dies on tothom mitjançant les xarxes socials podia fer arribar 2 propostes que considerés prioritàries en l'àmbit dels DRETS I LLIBERTATS del col·lectiu LGTB.

En el procés participatiu-a Facebok-Bloger- i les webs del FAGC i l'Observatori contra l'Homofòbia- es van produïr més de 1000 visites el voltant del TERMÒMETRE LGTB.

Dins d'aquestes visites es van deixar diferents propostes encaminades a l'elaboració d'un document que ens indiqui les prioritats del col·lectiu LGTB.

Prioritats

* Ratificació per part del tribunal constitucional de l'absoluta legalitat del matrimoni entre persones del mateix sexe.

* Elaboració i aprovació de la llei contra l'homofòbia.

* Dret a que els recursos per a la prevenció, diagnòstic i assistència de la sida es prioritzin en el col.lectiu d'homes que tenen sexe amb homes i persones transsexuals.

* El·laboració d'un protocol a l' àmbit de l'ensenyament que aturi el bulling que pateixen milers de nens i nenes en edat escolar a Catalunya.

* Facilitar recursos i eines contra l'homofòbia i transfobia als professionals i persones que intervenen en els diferents àmbits educatius.

* Estudiar formules que contemplin les diferents formes de violència domèstica, sobre tot dins del marc de les parelles homosexuals.

* Total despatologització de la transsexualitat i la reforma de la llei d'Identitat de gènere.

* Generar mecanismes encaminats a abolir la pena de mort per homosexualitat als diferents països on és vigent.

Davant aquestes prioritats el FAGC i L'Observatori contra l'Homofòbia
han engegat les següents accions i campanyes:

- Matrimoni Homosexual:

* Hem demanat el Tribunal Constitucional que no es produeixi cap canvi a la llei del matrimoni, llei que ha permés per primer cop a la història fer valer la reivindicació d'un dret històric pel col.lectiu LGTB.

* El FAGC i L'Observatori contra l'Homofòbia restarem vigilants davant qualsevol retallada a la llei del matrimoni i emprendrem quantes accions legals i reivindicatives siguen necessàries per fer valer els nostres drets.

- Llei Contra L'homofòbia:

* Petició al Parlament de Catalunya de la necessitat urgent d'una llei contra l'Homofòbia.

* Manteniment de reunions amb diferents forces polítiques i institucions encaminades a aconseguir la creació d'una llei contra l'Homofòbia.

- Drets i llibertats

* Elaboració d'un manifest i presentació de declaracions institucionals "contra la pena de mort per homosexualitat a 5 països del món"

* Convocatòria de concentracions i campanya de cartes de protesta "contra la pena de mort per homosexualitat a 5 països del món"

* Recollir en la Memòria de l'Observatori contra l'Homofòbia que es presenta al Parlament de Catalunya la necessitat de la total despatologització de la transsexualitat i la reforma de la llei d'Identitat de gènere.

* Donar suport a totes les iniciatives encaminades a aconseguir la total despatologització de la transsexualitat.

* Recollir a la memòria de l'Observatori contra l'Homofòbia que es presenta al Parlament de Catalunya la petició de creació urgent d'un protocol contra el bulling homòfob.

*Traslladar i fer valer davant les administracions competents que els recursos per a la prevenció, diagnòstic i assistència de la sida es prioritzin en el col.lectiu d'homes que tenen sexe amb homes i persones transsexuals

Front d'Alliberament Gai de Catalunya - FAGC

Verdi 88 Local 2, 08012 Barcelona

www.fagc.org