CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Terrassa: Crida de solidaritat i mobilització contra la repressió als moviments socials. Mònica absolució

Dimecres, 12 juny, 2013

Crida de solidaritat contra la repressió als moviments socials

Els companys i companyes de la Federació Local de Terrassa ens han fet arribar la petició de solidaritat envers la companya Mónica. La Mónica, membre de Solidaritat Antirrepressiva de Terrassa (espai del qual forma part de manera estable la CGT de Terrassa) i d'altres col·lectius de la ciutat.

La nit del 12 de maig del 2007 la Mònica va ser aturada per dos vehicles dels Grups d'Intervenció Especial (GIE) de la Policia Municpal de Terrassa quan sortia del Kasalet. Llavors va ser identificada violentament i posteriorment agredida i detinguda per dos agents per, suposadament, resistir-s’hi. Però l’abús de poder no va acabar aquí, la Mònica va demanar assistència mèdica degut a la agressió i va ser conduïda a Urgències on va ser víctima d’una nova agressió dels mateixos policies dins del propi hospital. Finalment va ser traslladada a comissaria, d’on va sortir el matí següent en llibertat amb càrrecs, acusada d’haver agredit ella als policies que la van detenir i apallissar.

Arran dels fets, dos policies municipals de Terrassa han estat finalment acusats d’un delicte de tortures i, subsidiàriament, d’un delicte contra la integritat moral i d’una falta de lesions pels quals es demana inicialment 2 anys de presó, 12 anys d’inhabilitació i 4500€ de responsabilitat civil. La torna és que, a la vegada, la Mònica, membre del col·lectiu Acció Autònoma i el Kasalet i activista dels moviments socials de Terrassa ha estat acusada d’un delicte d’atemptat a l’autoritat i de lesions pels quals li demanen inicialment una suma de 2,8 anys de presó i 1800€ de responsabilitat civil. Un cop el Jutjat 3 de Terrassa va finalitzar la instrucció el gener del 2013, el procés es va traslladar a l’Audiència Provincial de Barcelona, que finalment ha fixat la data de judici pel proper 4 de juliol d’aquest 2013.

Aquest és un nou judici contra les lluites socials de Terrassa, en aquesta ocasió cap a la companya Mónica. A més de la tortura, hem d'aturar la impunitat policial que a Terrassa i arreu es ceba amb els activistes de les lluites socials i amb col·lectius en situació de vulnerabilitat com els i les immigrants.

Per això demanen a tota la CGT la solidaritat activa, en primer lloc signant, tant individualment com com a federació, sindicat i secció sindical la petició per la dissolució dels GIE i l'absolució de la Mónica. Ho podeu fer a través de:

- Signatures col·lectives: en el full que trobareu aquí firmes x colectius Monica absolucio definitiu . Un cop omplert i signat (amb segell si és possible), el podeu enviar a la CGT de Terrassa (e-mail: cgtterrassa@gmail.com o fax: 937894504)

- Signatures individuals: a traves de la sol·licitud on-line https://oiga.me/campaigns/monica-absolucio-gie-dissolucio o omplint el formulari en paper que us poder descarregar aquí firmes individuals Monica absolucio definitiu i enviant-lo també a la CGT de Terrassa.

A més, el 22 de juny a Terrassa, a les 18:00 h. a la Pça. Vella hi ha una manifestació per l'absolució de la Mònica i la dissolució dels GIE.

Podeu accedir a cartells i material de la campanya a la pàgina web de SAT:

http://sat-terrassa.cat/

Trobareu el manifest que explica el cas aquí:manifest central gie definitiu

Secretaria d'acció social CGT-Catalunya

Federació Local de Terrassa de CGT

Més informació:

- E-MAIL: cgtterrassa@gmail.com

- CGT Terrassa www.cgtterrassa.tk

mònica absolució. Gie dissolució

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció