CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Terrassa: el conflicte al sector sanitari no fa vacances

Dissabte, 6 agost, 2011

Les vacances no aturen la lluita a la Sanitat: Preacord a l'hospital de Terrassa per evitar l´ERO, mentre a Mútua Terrassa els treballadors van rebutjar l'acord d'empresa i sindicats majoritaris.


Marc Cornet | Diari El Punt Avui | 5-8-2011

La direcció del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) i el comitè d'empresa han signat un preacord que evitarà la presentació d'un ERO sobre els treballadors. El document, rubricat per tots els representants sindicals i un dels membres de la CGT, fa referència al conjunt dels centres del CST, incloent-hi l'hospital de Terrassa –excepte el Sant Llàtzer, que té comitè propi–. L'únic tràmit pendent perquè l'acord sigui vigent és la ratificació de la plantilla, per a la qual cosa s'ha convocat un referèndum per al 6 de setembre. Les expectatives d'aprovació són altes, d'acord amb el consens sindical existent.

El preacord té una durada limitada fins al 31 de desembre del 2012, moment en què es preveu tornar a la situació actual. Amb tot, quedaria sense efecte si durant la seva vigència es produïssin més retallades salarials o dels pressupostos públics, fins al punt que s'hagués de presentar un ERO. Al llarg d'un any i mig, els treballadors s'avenen a ajornar el pagament d'una part de la seva retribució per objectius, amb la intenció que l'empresa pugui equilibrar la seva economia. A partir del 2013, però, en el moment que hi hagi la percepció que es torna a la bonança, la direcció es compromet a satisfer les pagues.

Un altre aspecte consensuat és el manteniment dels tres dies de lliure disposició de la plantilla, amb la condició de buscar fórmules perquè la seva realització representi un cost zero. La remuneració en cas de baixa mèdica tampoc no es veurà afectada, i l'explotació del pàrquing es dedicarà a garantir l'estabilitat salarial dels treballadors. L'empresa també afirma que no realitzarà acomiadaments col·lectius i que crearà una bossa de treball per als empleats que hagin perdut la feina.

La perspectiva a la Mútua és molt diferent

A Mútua Terrassa, la negativa dels treballadors a l'acord va fer que la direcció presentés un ERO inicial, molt sever, al Departament de Treball, i que divendres hagués de respondre a un seguit de qüestions de la conselleria. En aquest cas, però, va ser decisiva l'oposició de la CGT i de Satse. La resta de sindicats es preveu que avui presentin un contrainforme a Treball.

La CGT confia que la Generalitat no acceptarà l'ERO i assegura que “la gent se sent emparada per les mobilitzacions”.

www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/14-salut/441073-preacord-a-lhospital-de-terrassa-per-evitar-un-ero-sobre-els-treballadors.html