CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Text de la reforma de la Llei d’Estrangeria, nova retallada de drets i increment de la criminalització de la immigració

Dijous, 17 desembre, 2009

Adjuntem Llei 2/2009 de reforma de la Llei orgànica de Drets i Llibertats dels estrangers a Espanya i la seva integració social que es va publicar al BOE el dia 12 de desembre, altrament dita Ley Orgánica 2/2009, de 11 de diciembre, de reforma de la Ley Orgánica 4/2000, de 11 de enero, sobre derechos y libertades de los extranjeros en España y su integración social, el nou "regal" del govern per als immigrants i aquells que treballem en la defensa dels seus drets.

Des de la CGT hem declarat abastament i de forma pública la nostra oposició a les polítiques repressives i criminalitzadores d'estrangeria i immigració del govern espanyol i del conjunt de la Unió Europea. Aquesta reforma de la Llei d'Estrangeria, tot i algunes millores que serveixen per a fer-la més "presentable" suposa un enduriment clar de la normativa d'estrangeria.

Com hem denunciat juntament amb centenars d’organitzacions d’immigrants i moviments socials, aquesta reforma suposa, entre altres coses, un augment dels dies de detenció en els Centres d’Internament per a Estrangers (CIE), retalla el dret al reagrupament familiar i la vida en família, legalitza l’expulsió de menors no acompanyats, criminalitza l’hospitalitat i acollida d’immigrants i posa més traves administratives perquè els immigrants sense papers puguin accedir a drets bàsics o regularitzar la seva situació.

Encara que siguem extremadament crítics amb la normativa, per al nostre treball quotidià hem de conèixer el contingut de la Llei, per això la facilitem en document adjunt.

Attached documents