CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Tisorada d’un 30% en els programes de formació per a aturats de la Generalitat

Dilluns, 23 juliol, 2012

OTG.jpg

Només una quarta part de les persones sense feina podran acudir a cursos de la Generalitat. Fa unes setmanes es va anunciar l'acomiadament de més de 300 empleats del SOC i la plantilla tem que es vulgui desmantellar el servei públic d'ocupació
El Principat de Catalunya registrava el 30 de juny 650.000 aturats –més del 20% de la població activa-, però les polítiques actives per promoure l’ocupació lluny de fomentar-se també estan sent víctimes d’una reducció dràstica del pressupost. Aquest dilluns, la secretària d’Ocupació i Relacions Laborals de la Generalitat i directora del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha anunciat que el Govern de Mas destinarà enguany 111 milions d’euros en programes de formació per aturats, un 30% menys dels recursos destinats el 2011, que sumaven 157 milions.

Segons Sánchez, la retallada és conseqüència directa de l'ajust de fins el 57% del pressupost del 2012 per a Catalunya aprovat pel Govern espanyol en matèria de polítiques actives i suposa reduir també el nombre de beneficiaris dels plans de formació a menys de meitat en un any, de 295.000 persones a 145.000. Amb les xifres actuals, això significa que només un 23% dels aturats es podran acollir a la formació que ofereix la Generalitat. "En comptes de trossejar l'oferta per ampliar la cobertura, apostem per una millora de la qualitat ", ha intentat justificar Sànchez. Una de les novetats de la convocatòria actual és que en la majoria dels casos s'obligarà a les empreses de formació públiques o privades a acreditar el 70% del contingut dels cursos amb Certificats Professionals, que equivaldran a graus mitjos o superiors de FP.

Fa uns 20 dies també es va saber que el SOC perdria personal a partir del 31 d’agost, quan acabi el contracte temporal de 324 treballadors dedicats a tasques internes de gestió de programes i convocatòries. El gruix d’aquest personal es finançava amb fons estatals, que són els que el PP ha eliminat en els pressupostos. El temor de part de la plantilla és que l’objectiu real sigui desmantellar els serveis públics d’ocupació i passar-los a mans privades.

FONT: EL TRIANGLE