CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

TMB acomiada un treballador que va denunciar malversació i irregularitats a l’empresa

Dimarts, 26 juny, 2012

JESÚS RODRÍGUEZ | 26/06/2012 - Setmanari Directa

La direcció de TMB va comunicar el passat divendres 15 de juny l'acomiadament d'Andreu del Cabo, tècnic electrònic de l'empresa d'autobusos molt implicat en la victoriosa lluita pels dos dies de descans setmanals i altres mobilitzacions dins de l'empresa. Una vintena de treballadors i treballadores el van acompanyar en el moment de recollir la carta que l'informava de la finalització del seu contracte. La versió oficial de l'acomiadament són 'raons disciplinàries' i, en concret, l'acusen d'haver agredit verbalment i física diversos comandaments del seu entorn laboral. Fins fa poques setmanes havia treballat durant anys a la cotxera Pablo Díez, i últimament ho feia a la cotxera d'Horta.

En un comunicat, la CGT recorda que Del Cabo es va implicar des dels inicis a totes les lluites per la millora de les condicions laborals a l'empresa. Arrel del seu compromís sindical ha acumulat sancions i va ser condemnat per haver participat a un piquet durant la vaga dels dos dies. L'empresa i els mossos van demanar una pena de dos anys de presó, que no va haver de complir pel fet de no tenir antecedents. La CGT denuncia que ara, i després d'un llarg procés d'assetjament, aïllament i pressions, l'han aconseguit fer fora.

Venjança per haver destapat injustícies i irregularitats

Però les raons que CGT veu darrera de l'acomiadament d'Andreu del Cabo estan relacionades amb el fet que va denunciar i demostrar amb proves que la prefectura de telecomunicacions de TMB va sustraure diners públics de l'empresa, que la mateixa prefectura ha adquirit productes d'ús personal amb diners públics i, finalment, que va destapar un cas de setge sexual contra una treballadora. En tots els casos la resposta de l'empresa va ser el silenci i l'encobriment dels fets. Per tot plegat i pel seu caràcter de persona solidària i compromesa, des de la CGT ja s'ha anunciat futures mobilitzacions per exigir la seva readmissió.

http://www.directa.cat/noticia/tmb-acomiada-un-dels-treballadors-mes-compromesos-amb-lluita-dels-dos-dies


TMB ha acomiadat a Andreu del Cabo

Es preveuen mobilitzacions a Autobusos de Barcelona per a exigir la seva readmissió

La Direcció de TMB va acomiadar, el divendres 15/06/2012, al company Andreu del Cabo. En la carta que va haver de lliurar la Direcció de TMB a Andreu, en presència de vint companys que acudim a mostrar públicament la nostra solidaritat, li comunicaven que havia estat acomiadat per motius disciplinaris, en concret TMB acusa a Andreu d'haver agredit verbalment i físicament a companys i comandaments del seu entorn laboral.

Andreu és un company Tècnic electrònic que fins a fa poc temps ha estat destinat en la cotxera Pablo Díaz i actualment en la cotxera de Horta on, durant diversos anys, ha anat desenvolupat, al costat del seu treball, la seva activitat sindical com a militant de CGT i del Comitè de Conveni.

No és la primera vegada que l'empresa actua directament contra Andreu ja que a causa del seu caràcter, l'Andreu és dels que no calla, ha anat acumulant expedients i sancions des de l'any 2008, els més greus d'ells per la seva participació en els piquets que es van fer en les portes de la cotxeres durant la vaga dels “dos”dies.

Amb l'Andreu ho han intentat tot per a enfonsar la seva moral: l'aïllament, la ignorància, contínues obertures d'expedients, mobbing… per precaució no van buscar, fins ara, l'enfrontament directe, buscaven acabar amb la moral d'Andreu perquè fos ell mateix el que demanés el compte. Però està clar que no ho han aconseguit ja que Andreu ha resistit com només ho fan els lluitadors.

Andreu ha denunciat i demostrat amb proves que la prefectura de Telecomunicacions de TMB ha robat diners públics de l'empresa; que la mateixa prefectura ha estat constantment realitzant compres personals amb diners públics; també ha denunciat un cas d'assetjament sexual a TMB contra una treballadora i la resposta de la Direcció de TMB davant aquestes denúncies va ser no fer res perquè aquestes conductes delictives es tornin a repetir i encobrir aquests fets.

Els que tenim la sort de conèixer a l'Andreu sabem que no és una persona dòcil, d'aquestes que li agraden tant a TMB, sabem que és un company que quan ha tocat arremangar-se es pot comptar amb ell encara que el tema no li afecti directament. Aquestes característiques d'Andreu les vam poder comprovar en la lluita que els conductors i conductores de TMB vam tenir per a aconseguir els dos dies de descans. Andreu va ser un dels pocs companys que, sense ser conductor, ens va acompanyar cada dia en la nostra lluita i ho va fer d'una forma activa i desinteressada raó per la qual molts companys i companyes li estarem eternament agraïts.

Però la labor reivindicativa d'Andreu no s'acaba en TMB, la seva dedicació i la seva lluita traspassa l'àmbit de la nostra empresa. És fàcil veure'l col·laborar en multitud de mobilitzacions que emergeixen des dels moviments socials de la nostra ciutat. Com diem Andreu, malgrat la seva joventut, és ja un veterà lluitador d'aquests que no li agraden als edefensen el sistema injust que tota la classe obrera patim, i precisament pel seu caràcter i les posicions fermes que manté i defensa, no solament ha estat sancionat per TMB sinó que també ha estat blanc de la repressió de jutges, fiscals i policies.

Sabem com les gasta la Direcció i la seva cort de pilotes, sabem que ara, com va passar amb Pablo Díez es va a iniciar una campanya soterrada de calúmnies, dirigida per l'empresa, amb l'objectiu de desprestigiar al nostre company i amb això intentar anul·lar qualsevol campanya de solidaritat que la plantilla de TMB poguéssim engegar.., no ho van a aconseguir… Som molts els que coneixem a l'Andreu, l'hem vist en multitud d'històries, i per això podem assegurar que cap pelagats podrà embrutar el seu nom i molt menys la seva fulla de serveis a favor de la plantilla d'autobusos.

Per a més informació:

SATURNINO MERCADER Portaveu CGT d'Autobusos de TMB 676 705 062
ANDREU DEL CABO 659 601 877

Secció sindical de la CGT a Autobusos de TMB