CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

TMB cedeix la llançadora de la línia 5 a una empresa privada

Divendres, 15 maig, 2009

Segons la normativa interna de TMB existeix una obligació per part de Transports de Barcelona (Autobusos) de prestar servei a FMB (metro) quan aquest interrompi el seu servei, bé sigui per causa d'una avaria, incident o per tancament temporal d'un tram.

Malgrat aquesta obligació i malgrat tenir TB material i personal suficient per a realitzar aquests serveis TMB s'ha eximit de la seva responsabilitat i ha cedit a una empresa privada l'explotació de la llançadora que ha de cobrir durant tres mesos el tram que estarà en obres amb motiu de la construcció de la nova estació Ernest Lluch.

Des del Comitè de conveni vam exigir que TMB compleixi amb els seus compromisos i volem denunciar públicament aquesta nova cessió a la pressió que estan exercint les empreses privades per a anar acaparant uns serveis que han d'estar en mans públiques.

Primer va ser la cessió de les línies nocturnes i la majoria de les d'extraradi, després l'aparició del tramvia privat, i fa poques setmanes la cessió de la línia que cobrirà la nova terminal de l'aeroport i la línia que cobrirà la Ciutat de la Justícia.

Ara ha tocat la cessió de la llançadora de la línia 5 que cobrirà la zona de Cardenal Reig.

La privatització de l'explotació dels serveis de transport públic de superfície és ja un fet en la nostra ciutat, un fet consentit des dels organismes oficials: Ajuntament, ATM i ETM que teòricament han de vetllar pro el servei públic de transports.

Des de la Direcció de TMB se'ns diu als treballadors que el nostre passatge ha disminuït un 7% els últims mesos i nosaltres afegim que això és a causa de la dolenta gestió de la nostra empresa que des del mes de setembre ha reduït un 7% el servei d'autobusos i a més deixa en mans privades el que per obligació hauríem de fer des de TB

Comitè de Conveni Transports de Barcelona

comitedescansos.blogspot.com/