CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

TMB demana 2 anys de presó per a dos treballadors d’autobusos que van denunciar un abús de poder

Dimarts, 5 juliol, 2011

Els dos sindicalistes de CGT són acusats d'atacar la intimitat i l'honor del cap de línia i els comandaments al referir-se a una gravació penjada a Internet.

El 22 de juliol de 2008 un conductor d’autobusos de TMB de la cotxera de Ponent va ser víctima d’un cas d’abús de autoritat per part d’un Cap de Línia amb la col·laboració d’altres comandaments, que va acabar en un expedient disciplinari i 15 dies de suspensió de feina i sou per al treballador. Gràcies a una gravació que algú va "penjar" a Internet (http://acosolaboralentmb.podbean.com/) es va poder descobrir tot. Tres anys després, la direcció de TMB demana 2 anys de presó per a dos treballadors d’autobusos que van denunciar aquest fet per atacar la intimitat i l'honor del cap de línia i els comandaments al fer referència a la gravació durant una roda de premsa. Adjuntem també les dues notes de premsa que es van fer al respecte.

A la gravació penjada a Internet es pot escoltar una discussió entre un comandament i un conductor en la qual el primer provoca de mala fe al segon per acabar imposant-li una sanció de 15 dies de suspensió de treball i sou.

Als pocs dies que es produís el cas d’abús d’autoritat, la CGT d’autobusos de TMB va convocar una roda de premsa on Saturnino Mercader com a President del Comitè d’empresa, Josep Garganté com a portaveu de la CGT i Manuel Casado, el treballador sancionat, van donar la seva opinió sobre el cas i demanaven a la Direcció de TMB que prengués les mesures corresponents.

A continuació, la Direcció de TMB informava que les mesures que prendria serien sancionar als companys Mercader i Garganté amb 4 mesos de feina i sou i impulsaria un judici penal. Pel que fa a la denuncia laboral, els companys van guanyar el judici, encara que ara el Tribunal Superior de Catalunya ha demanat al Jutge que torni a dictar sentencia.

Tanmateix, en relació al judici penal, la fiscalia ha demanat finalment 18 mesos de presó i 18 mesos de multa a raó d’una quota diària de 12 euros amb la responsabilitat personal subsidiària en cas d’impagament, mentre que la Direcció de TMB puja el llistó i demana 2 anys de presó i una multa de 12 mesos amb una quota diària de 18 euros, i responsabilitat personal subsidiària en cas d’impagament de 6 mesos de privació de llibertat.

Desde la CGT d’autobusos de TMB denunciem públicament la hipocresia de la Direcció de TMB que no només no ha sancionat aquest cas d’abús d’autoritat d’un directiu, sinó que a més està “linxant” a dos treballadors i afiliats de CGT que simplement van dur a la pràctica els acords assolits per part de la seva secció sindical.


Per a més informació:

SATURNINO MERCADER - Delegat de CGT d’Autobusos de TMB

676 70 50 62

JOSEP GARGANTÉ - Treballador d’Autobusos de TMB

669 17 19 57

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció