CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

TMB i conductors d’autobús tornen a reunir-se amb la intenció d’arribar a un acord

Dilluns, 14 gener, 2008

DILLUNS, 14/01/2008 - 06:00h .- Els sindicats, pessimistes, perquè l'empresa es nega a augmentar el nombre de dies festius

La direcció de TMB i representants dels cinc sindicats (CC OO, UTG, CGT, Actub i Sit) que formen el Comitè d'Empresa reprenen avui les negociacions sobre l'aplicació del nou reglament en matèria de festes laborals. La reivindicació dels sindicats, que volen que els conductors tinguin dos dies de festa setmanals, no és a l'ordre del dia, ha dit a VilaWeb el president del comitè d'empresa i membre de la CGT Saturnino Mercader.

Ara els conductors tenen cinc dies festius el mes, però en demanen vuit, dos la setmana.

Els sindicats CGT i Actub han amenaçat amb una vaga indefinida el mes de febrer, si no hi ha acord amb la companyia. Els conductors ja van fer vaga durant les festes de Nadal (21, 22, 23, 24 de desembre i 2, 3 i 4 de gener). Alguns dies hi hagué tensions entre els conductors i els mossos d'esquadra a les cotxeres; fins i tot fou detingut un treballador. Justament per protestar per l'actuació dels mossos durant els dies de vaga els sindicats han convocat una vaga per al 9 de febrer. Segons Mercader, els policies van actuar en el conflicte laboral 'com si els conductors fossin terroristes'. Però TMB es queixa que aquells dies hi hagué molts actes vandàlics contra els autobusos.


Vilaweb|Vilaweb