CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

TMB i els conductors d’autobusos acorden un calendari de negociacions

Dilluns, 14 gener, 2008

Barcelona / ISABEL FERNÁNDEZ MIRA (laMalla.net)

A la reunió que han mantingut aquest dilluns Transports Metropolitans de Barcelona i els sindicats CGT i ACTUB s'ha establert un calendari de reunions de treball, al ritme de dues per setmana i durant un temps sense determinar. La representació de la direcció de TMB i la comissió delegada del comitè d'empresa d'Autobusos han tractat aquest matí l'aplicació de la nova normativa estatal en matèria de pauses en la jornada laboral dels conductors. No s'han acostat totes les posicions, però tampoc s'ha discutit sobre els dos dies de festa setmanals. Els sindicats no han descartat definitivament noves mobilitzacions.
Segons preveu el reial decret 902/2007, inspirat en directrius europees sobre seguretat viària, els conductors del transport urbà de viatgers han de fer un descans de 30 minuts en jornades superiors a sis hores. El decret també preveu l'obligació de l'empresa de controlar el temps de treball total diari del conductor.

Aquest són alguns dels punts que estableix la normativa a la qual s'han d'acollir els conductors dels autobusos de Barcelona i que han de ser discutits i acordats durant les properes reunions entre la direcció i els treballadors. Segons explica en un comunicat TMB, "l'aplicació directa del decret seria perjudicial per als conductors" i per això -explica l'empresa- "el decret remet als convenis col·lectius per a l'aplicació negociada dels preceptes".

Per a Transports Metropolitans de Barcelona, el procés negociador s'ha de desenvolupar en un clima de serenitat i normalitat laboral. Els sindicats no han descartat encara noves mobilitzacions però acabaran de decidir les seves posicions en l'assemblea prevista per a la segona setmana de febrer.

Representants sindical no han descartat encara una vaga indefinida a finals de febrer o començaments del mes de març, coincidint amb la campanya electoral de les eleccions generals. L'empresa veu complicada la negociació de dos dies seguit de festa durant el cap de setmana.


laMalla.net|laMalla.net