CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

TMB – SENSE RES SOBRE LA TAULA: LA VAGA DEL DIJOUS CONTINUA

Dimecres, 19 març, 2008

Després de tres dies de negociacions en la seu de Treball, la Direcció fa una última proposta que incompleix descaradament el mandat de la consellera de Treball, Mar Serna. Aquell mandat, on es donava a les parts un mes per a acabar amb el conflicte. La Direcció i els sindicalistes de CCOO, UGT i Sit, continuen apostant per l'obertura de la mesa negociadora del conveni sense resoldre abans el conflicte dels conductors/es.
A pesar dels continus intents de negociació realitzats pel Comité de descansos perquè la Direcció pose quelcom concret damunt de la taula, tal com ens va dir l'Assemblea de conductors/es del passat 13 de març.
La Direcció no hi ha donat cap pas pel que no podem desconvocar la vaga del dijous 20 de març.

Han tornat a oferir, després d'un mes i mig, el mateix que oferien després de la primera mediació amb el director general de Relacions Laborals. Aquella proposta de set punts que va ser rebutjada per l'Assemblea del 12 de febrer.
A més d'aquesta proposta de mediació, s'ha parlat de la reducció de jornada en la Garantia de Temps de Presència, sense quantificar-la, i sense explicitar com es faria, vinculant-la tota ella a la productivitat.
La reducció de jornada que entén la Direcció ens porta, segons han dit, a un augment de la jornada diària, i a una reducció del sou.

La Direcció ha amenaçat de buscar les vies necessàries per a solucionar el tema ella sola, i pel que han dit als periodistes és començar a negociar un conveni nou. Per a això s'ajudaran dels seus sindicalistes, tots aquests que són incapaços de respectar els acords i els mandats de les Assemblees.

Seran els conductors/es els que han de decidir si volen o no que es negocie un conveni des de zero, com plantegen la Direcció i els seus sindicalistes. O, al contrari, s'arribi a un acord fora de conveni o que s'asseguri que dins d'un nou conveni hi haurà tanta reducció de jornada, tants dies més de descans i tot això, sense perdre poder econòmic.

La pròxima reunió en Departament de Treball serà dimecres que ve 26 de març a les 10h.

Aquest dijous 20 de març: Vaga de 24 hores. Els serveis mínims són els mateixos de sempre més un 100% en la llançadora de la línia 2 del Metro.
Tots i totes a les cotxeres a les 4 del matí i a les 12h ens ajuntarem tots/es en la cotxera d'Horta
.

Comitè de descansos de Transports de Barcelona|http://comitedescansos.blogspot.com/2008/03/sin-nada-sobre-la-mesa-la-huelga-del.html