CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Tombat l’ERO a SERTEL

Dimecres, 7 desembre, 2011

El Ministeri de Treball ha donat la raó a CGT sobre l'ERO de Sertel. L'empresa no tenia cap causa econòmica, organitzativa o productiva per realitzar els acomiadaments dels seus treballadors i treballadores encara que hagi perdut el contracte de Adif. CGT porta defensant durant molt de temps que, en el sector del Telemàrqueting, la pèrdua d'un client no justifica dur a terme un acomiadament col·lectiu, demostrant-se que no cal entrar a signar acords d'ERO com porten fent CCOO i UGT en el sector (CATSA, UNISON, BOUNCOPY) sinó que la prioritat ha de ser defensar l'ocupació i no acceptar ni un sol acomiadament.

Per una vegada ha estès el seny i els representants dels treballadors no
han entrat a la signatura. CGT va ser l'única organització sindical que va presentar un informe a la Inspecció de Treball i a la Direcció General del Ministeri de Treball que negava l'existència de les causes que esgrimia l'empresa, com fa en tots els expedients de regulació d'ocupació que interposen les empreses de Contact Center, que tenen el costum d'assumir que els treballadors indefinits no són realment indefinits, sinó que poden ser acomiadats pel que perdi un client.

L'exemple de Sertel ha de servir per a tot el sector: és inadmissible que es
signin acomiadaments dels treballadors, quan hi ha una oposició ferma contra els acomiadaments s'aconsegueixen èxits. La lluita serveix.

Secció Sindical CGT SERTEL

Attached documents