CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Torna la campanya ‘La desobediència no hi cap a la presó’ amb CoopFunding

Dijous, 21 març, 2013

El passat 28 de febrer el Grup de suport a Enric Duran vam iniciar a Verkami el projecte: “La desobediència no hi cap a la presó. Protegim la Revolució Integral” amb l'objectiu de finançament de 17313 euros. En una setmana s'havien compromès ja uns 3300 euros, però aquesta plataforma va tancar divendres 8 de març la campanya de cofinançament que hi estàvem duent a terme per “no poder assumir un projecte d'aquestes característiques”

Davant d'això i gràcies al suport de CoopFunding ens satisfa anunciar que des d'ahir 14 de març, hem pogut tornar a iniciar el projecte!!

Què és Coopfunding?

COOPFUNDING – Plataforma de crowdfunding lliure i cooperativa
per promoure l’autofinançament de projectes cooperatius

Coopfunding és una plataforma de crowdfunding (cofinançament / micromecenatge web) i de visibilització de projectes cooperatius que neix amb l’objectiu de promoure l’autogestió facilitant als projectes l’acces al finançament col·lectiu.

Aquest projecte és impulsat des de CASX (Cooperativa d’Autofinançament Social en Xarxa) conjuntament amb la Cooperativa Integral Catalana (CIC).

La plataforma será una eina per donar a coneixer projectes cooperatius, una finestra on poder donar-se a coneixer i facilitar l’enxarxament i promoure l’autogestió.

En l’actualitat el projecte es troba en fase de desenvolupament.

Més info: Què és CoopFunding

La desobediència no hi cap a la presó, protegim la Revolució Integral

RESUM DEL PROJECTE

Aquesta és una iniciativa col·lectiva impulsada pel grup de suport a Enric Duran, en el marc de la Revolució Integral, per finançar una estructura organitzativa de protecció perquè cap persona desobedient no hagi d’anar mai a la presó.

L'Enric, ha manifestat, que no creu que el sistema judicial actual estigui legitimat per jutjar-lo.

Sosté que pot ser molt més recíproc amb la societat si està lliure que si el posen a la presó i ha escrit una carta oberta adreçada al tribunal i a l’acusació, en què manifesta que no acceptarà cap decisió en que no pugui participar, perquè creu en un métode de gestió dels conflictes en què totes les persones afectades puguin ser part de la decisió. Per aquest motiu ha anunciat, a través de la mateixa carta, que treballarà per presentar una proposta que beneficiï a tota la societat.

QUÈ VOLEM FER? OBJECTIUS

* Donar suport a la creació d’una estructura organitzativa per protegir la integritat física de l’Enric Duran i d’altres activistes compromesos amb la transformació de la societat, la Revolució Integral i la llibertat d’expressió, que en un moment donat siguin perseguits per les estructures judicials i repressives de l’Estat i dels poders econòmics, i vulguin escollir l’opció de la desobediència.

* Donar suport a la investigació i al desenvolupament d’estratègies integrals per garantir que cap més activista desobedient sigui perseguit i amenaçat d’anar a la presó. Una d’aquestes línies de treball és la d’aprofundir en alternatives al sistema judicial i al també fracassat model penal basat en l’empresonament, amb què es vol beneficiar, també, a diversos col·lectius socials que en un moment donat puguin veure’s afectats per mesures penitenciàries.

* Fomentar la llibertat d’expressió a través de la difusió d’informació i contingut silenciat, que no s’estiguin fent públics per la pressió dels poders establerts. […]

Pots informar-te i participar a:
http://www.coopfunding.net


Recollida de signatures. Ni cerca, ni captura, ni presó per Enric Duran

Hem iniciat aquesta recollida de signatures a http://oiga.me/es/campaigns/ni-busqueda-ni-captura-ni-prision-para-enric-duran

Exigeix a l’Audiència Provincial de Barcelona que denegui la petició de cerca, captura i ingrés a la presó d’Enric Duran que ha realitzat la Fiscalia i 16 entitats financeres, i es va anunciar el passat 13 de març 2013.

Enric Duran no es va presentar al judici en què li demanen 8 anys de presó, perquè no pensa que el sistema judicial estigui legitimat per jutjar-ho. Sosté que resulta més recíproc amb la societat si està lliure que empresonat. Ha escrit una Carta Pública dirigida al tribunal, en què manifesta que no acceptarà cap decisió en què no pugui participar. Per aquest motiu ha anunciat que presentarà una proposta de reciprocitat que beneficiï a tota la societat.

Amb aquesta recollida de signatures exigim a l’Audiència Provincial de Barcelona que deneguin la petició de cerca, captura i empresonament d’Enric Duran, realitzada per la Fiscalia i 16 entitats financeres (Cajamadrid, La Caixa, CAM, Santander Consumer, Bancaixa, Caixa Sabadell, Caixa Galícia, El Corte Inglés, Barclays, General Electric Bank, Bankpyme, Banc Sygma, Cetelem, Cofidis, Finconsum, Citifin) després d’haver demanat prestats 492.000 euros, no haver-los retornat i haver-los destinats al desenvolupament de projectes d’autogestió que després d’anys d’estudi i construcció han culminat en el moviment de les cooperatives integrals.

La situació actual del seu procés judicial està en un ‘impasse’ després que no es presentés al judici del 12 de febrer 2013 en el qual li demanaven 8 anys de presó. S’ha sabut aquest 13 de març la resolució de l’Audiència Provincial que decreta recerca, captura i presó per Enric Duran, tal i com havia demanat el fiscal el dia del judici. Aquesta sentencia es recorrerà per nul·litat donat que no considerem legítim que es puguin decretar canvis en una situació legal sense que existeixi una persona responsable de la defensa.

Passi el que passi, Enric no té cap intenció de col·laborar en un judici en contra seva que no considera la motivació política de l’acció, i en concret l’argument legal de l’estat de necessitat, en haver desestimat els 23 testimonis de la defensa que aquest va presentar -entre els quals figuren els presidents dels consells d’administració d’algunes de les entitats bancàries acusadores, els ex-emprats d’oficines bancàries que havien de declarar sobre les facilitats amb que s’atorgaven crèdits, així com a un representant dels inspectors del Banc d’Espanya en relació amb un informe remès a aquesta institució que alertava del ‘desbocat’ funcionament del sistema financer espanyol en l’època dels fets-.

Enric Duran no considera que el sistema judicial estigui legitimat per jutjar-ho. I sosté que pot ser molt més recíproc amb la societat si està lliure que empresonat, per la qual cosa ha redactat una carta oberta dirigida al tribunal, en què manifesta que no acceptarà cap decisió en la qual no pugui participar, perquè creu en un mètode de gestió dels conflictes en què totes les persones afectades puguin participar. Per aquest motiu ha anunciat que presentarà una proposta de reciprocitat que beneficiï a tota la societat.

Enric Duran ha manifestat que s’ha començat a protegir de manera preventiva, ja abans d’estar en crida i cerca. Va avisar que és una decisió meditada, i que significa l’inici d’un nou projecte col·lectiu amb el qual es pretén generar una estructura col·lectiva per impedir que cap persona desobedient vagi a la presó.

Amb tot això exigim al Tribunal que esperi a la proposta d’Enric Duran i anul·li el decret de la seva cerca, captura i ingrés a la presó.

També podeu donar suport a Enric Duran participant en la campanya de cofinançament que s’està fent a Coopfunding per a que ni ell ni cap desobedient vagin a la presó

>>> Nota: podeu conèixer més detall d’aquestes informacions en els següents comunicats:

La desobediència, l’única opció per garantir que es respectin els meus drets avui (12 de febrer 2013)

Ni lleis per mantenir les desigualtats, ni judicis que perpetuïn l’opressió. Per una altra manera d’avaluar-nos, reconstruïm l’ésser comunitari (20 de febrer 2013)

Generalitzem la desobediència, estenguem la Revolució Integral.? Crida a l’acció. (22 de febrer 2013)

Cap desobedient a la presó. Una carta oberta al poder i un nou projecte col·lectiu. (28 de febrer 2013)

Publicat a: http://enricduran.cat/recollida-de-signatures-ni-cerca-ni-captura-ni-preso-per-enric-duran/ (des d'aquí també es pot signar)