CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Tornem a judici el 5 d’abril, seguim la lluita: Roger i Mercader absolució! Concentracions l’1 i 5 d’abril

Dijous, 24 març, 2016

CONVOCATÒRIES a Barcelona ‪#‎RogeriMercaderAbsolució‬

Divendres 1 d’abril, 19h, concentració solidària a la plaça Orfila, Sant Andreu.
Dimarts 5 d’abril, 10h, concentració a la ciutat de la injustícia. 11h, Judici.

Tornem a judici i aquest cop sí que ens jutjaran. Després que el mes de juny ens donessin la raó quan vam denunciar irregularitats processals, ara hi tornen sense que hagi canviat res. Ens segueixen acusant de delictes per als quals no ens han pres declaració prèvia. Busquen escletxes legals dins del sistema que diuen defensar per inculpar-nos de forma arbitrària. I ens deixen en clara indefensió.

La situació, però, no ens sorprèn. Deixar-nos en indefensió a tots els nivells és el que busquen quan legislen contra drets que la classe treballadora ha aconseguit després d’anys i dècades de lluita, esforços i sacrificis. Per això ens jutgen ara, per haver plantat cara a la reforma laboral que el febrer del 2012 el Partido Popular va tirar endavant amb l’innecessari suport de Convergència i Unió. Els representants de les burgesies que ens exploten s’uneixen sense dubtar-ho en allò que els identifica com a classe: l’explotació de la classe treballadora.

I nosaltres, els i les vaguistes, en som algunes de les seves cares més visibles. I com vam demostrar aquell 29 de març de 2012, vives i combatives. Perquè no som pas innocents ni ingenus, sinó conscients de la nostra condició i culpables de lluitar per revertir-la. Vam anar a la vaga per treballadors, se’ns culpa de ser vaguistes. Després d’eliminar el dret al treball digne i voler acabar també amb una de les eines per reivindicar-lo, la vaga, volen perseguir per tots els mitjans a qui l’exerceix: les vaguistes en el punt de mira.

No vam néixer, ahir som nétes de la vaga de la Canadenca, protagonistes de les vagues generals del 29S, el 29M i el 14N, i germanes de les vaguistes de la resistència Movistar i les treballadores del transport públic de Barcelona. I per això, mantenim amb el cap ben alt. Seguim al carrer i ho fem amb l’orgull de les que fan vaga i lluiten per unes millors condicions de vida, empitjorades cada dia que passa per culpa de reformes laborals, retallades antisocials i una deutecràcia imposada per la troika i aplicada pels governs titelles.

Seguim amb la lluita i alçant la veu, quatre anys després. Perquè vam ser milers les que vam sortir aquell 29 de març de 2012 i vam ser centenars les represaliades. Perquè sabem que avui, quatre anys després, no estem soles. Aquest cop sí que ens jutjaran. I nosaltres, un cop més, tornarem al carrer. Ens veiem als carrers cridant absolució vaguistes!

8 anys de presó per fer vaga pel treball digne

Absolució Roger i Mercader!

Més informació al web https://absoluciorogerimercader.wordpress.com

cartell29m8anysjudici5a


El 5 d’abril jutgen a Roger i a Mercader als qui demanen 8 anys de presó per participar a la vaga general

La fiscalia demana 6 anys a Roger per abaixar unes persianes i 2 anys a Mercader per desobediència a l'autoritat

El 5 d’abril pròxim a les 11 del matí se celebrarà a la Ciutat de la Justícia el judici contra Roger Sànchez i Saturnino Mercader, als quals el ministeri fiscal els reclama en conjunt vuit anys de presó. La petició té el seu origen en la vaga general del 29 de març de 2012 contra la reforma laboral. Uns dies abans, l’1 d’abril es farà una concentració a les 19 hores a la plaça d’Orfila de Barcelona convocada pels grups de suport.

El cas de Roger i Mercader ha suscitat la solidaritat de diversos sectors socials a Catalunya. Els dos són veïns del barri de Sant Andreu de Barcelona, on hi ha un fort moviment de suport.

Es dóna el cas que Roger és membre del partit Endavant, organització que està integrada a la CUP. També és membre del sindicat Coordinadora Obrera Sindical (COS) i de diverses organitzacions populars a Sant Andreu. Al seu torn, Saturnino Mercader és militant de la Confederació General del Treball i responsable a d’acció sindical a Catalunya i president del comitè d’empresa de Transports Municipals de Barcelona (TMB).

Aquesta serà la segona ocasió en què s’intenta jutjar Roger i Mercader. La primera es va suspendre el 30 de juny de l’any 2015. En aquella ocasió es demanaven 6 anys a Roger li demanen sis anys de presó per un suposat delicte contra al dret al treball, consistent en haver abaixat dues persianes i també per un suposat atemptat a l’autoritat.

Per la seva banda, a Saturnino Mercader li demanaven dos anys i mig per resistència a l’autoritat. Petició que després s’ha reduït a dos anys.

Inicialment van exercir l’acusació particular la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona. Però amb el canvi de majories el nou equip de govern a Barcelona va desistir de totes les acusacions en les quals no hi hagués destrosses de béns públics.

Finalment el judici es va aturar per vulneració del dret de defensa de Roger. La irregularitat consistí en què quan van detenir el militant independentista mai li van fer cap pregunta respecte a les baixades de persianes, fet en el qual es basava la fiscalia per demanar cinc dels sis anys de presó inclosa en la petició. Quan la defensa de Roger va argumentar aquest fet es va decidir ajornar el judici i iniciar el procediment perquè li puguin preguntar a l’entorn dels fets esdevinguts durant la vaga general. En la mateixa vista es va canviar la petició a Mercader reduint la petició de dos anys i mig a dos anys, cosa que implica que si fos declarat culpable no hauria d’entrar a la presó. Per la seva banda a Roger una sentència de més de dos anys li suposaria l’ingrés en presidi.

Els dos acusats van declarar en el seu dia que la duresa de les acusacions tenia a veure amb les instruccions donades pel govern central als fiscals, amb l’objectiu de castigar els vaguistes i intimidar els sectors populars que havien iniciat el 2012 un potent cicle de protestes contra la política econòmica basada en l’austeritat dictada per la troika.

Polèmic article antivaga

En el fons del procés judicial hi ha un canvi legal en l’article 315,3. En els primers apartats afirma: “Seran castigats amb les penes de presó de sis mesos a tres anys i multa de sis a dotze mesos els que mitjançant engany o abús de situació de necessitat impedissin o limitessin l’exercici de la llibertat sindical o el dret de vaga”, afegint el paràgraf segon que “si les conductes ressenyades en l’apartat anterior es porten a terme amb força, violència o intimidació, s’han d’imposar les penes superiors en grau”. No obstant això el paràgraf 3 del mateix article que se cita afirma: “les mateixes penes de l’apartat segon s’imposaran als que, actuant en grup o individualment, però d’acord amb altres, coaccionin a altres persones a iniciar o continuar una vaga” .

Aquest article està en el fons del judici dels 8 d’Airbus, que van ser declarats innocents per falta de proves. També es basava en aquest article el judici als estudiants Isma i Dani, que també van ser declarats innocents.

Curiosament hi ha un article en el codi penal, que castiga les actituds dels empresaris que impedissin l’exercici del dret de vaga. En aquest cas la pena no passa d’una multa.

* Article de Tomeu Ferrer publicat al Diari del Treball
http://diaritreball.cat/14701-2/

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció