CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Totes i tots som Unitat contra el feixisme i el racisme

Diumenge, 22 juliol, 2012

És evident que la crisi comporta un augment de l’extrema dreta arreu d’Europa, especialment amb el Front Nacional a França i, encara pitjor, amb l’Alba Daurada a Grècia.

A Catalunya, aquest perill també hi és present. Però aquí podem celebrar els avenços d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR). Aquest moviment unitari va contribuir al fet que el partit d’extrema dreta, Plataforma per Catalunya (PxC) —que dóna suport a l’Alba Daurada — no aconseguís cap escó a Madrid, el novembre passat. Això ho va reconèixer el propi Josep Anglada, històric franquista i actualment líder de PxC, amb insults i amenaces contra UCFR.

L’arribada del centre nazi al Clot ha empitjorat la situació. Es disfressa d’un centre d’oci per a joves, però sabem que l’impulsen militants de PxC, així com altres nazis i falangistes descarats. Sabem que des que va aparèixer, hi ha hagut un augment d’adhesius i pintades nazis al barri. Després de l’èxit de la manifestació ciutadana contra el centre nazi, impulsada pel grup local d’UCFR, hi ha hagut agressions contra locals de grups progressistes.

Els feixistes titllen UCFR d’entitat violenta. En realitat, com es pot veure al seu web, UCFR la formen centenars d’entitats molt diverses, que van des d’una associació de familiars de víctimes dels camps nazis fins al conjunt del moviment sindical. Pot semblar estrany que els feixistes ataquin així les federacions d’esplais i escoltes; les ONGs de solidaritat o d’acció social; el Festival de Cinema Jueu de Barcelona i les associacions gitanes… totes elles entitats adherides a UCFR. Però s’entén perfectament si es recorda que els nazis van prohibir tots els espais de lleure del jovent, imposant les joventuts hitlerianes; i que van dissoldre totes les ONGs en una única organització nazi. I com sabem, la població jueva i gitana, entre altres, van acabar als camps d’extermini.

Amb els seus atacs, els feixistes demostren què representen realment.

No només ataquen UCFR en general, sinó que també ataquen personalment alguns dels seus activistes. És molt revelador contra qui dirigeixen el seu odi.

Un d’ells és conegut com a activista gay. Els feixistes l’han titllat de “guarra”, “travelo”, etc.

L’altre objectiu especial de l’odi dels feixistes és una persona que se sap que té ascendència amaziga.

A l’atacar aquestes persones potser pensen que les poden aïllar. Potser pensen que la resta direm “doncs no comparteixo tal o qual opinió seva”, o “s’ho han buscat”. Doncs no serà així. UCFR és un espai plural, amb persones de visions diferents. Però on sí coincidim és en oposar-nos al feixisme i el racisme, i quan ataquen a aquests individus, i a UCFR en general, pel fet d’impulsar la lluita unitària i ciutadana contra l’extrema dreta, ens ataquen a cadascú de nosaltres.

El pla de rescat de l’Estat espanyol fa més urgent que mai aturar l’extrema dreta. El país que més retallades ha vist és Grècia, i no és casualitat que sigui aquest país el que ha vist l’augment més ràpid d’un partit nazi.

Fa molts anys, el Pastor Niemöller, víctima dels nazis, va dir:

Primer van venir pels jueus,
i jo no vaig dir res, perquè no era jueu.
Després van venir pels comunistes,
i jo no vaig dir res, perquè no era comunista.
Després van venir pels sindicalistes,
i jo no vaig dir res, perquè no era sindicalista.
Després van venir per mi,
i ja no quedava ningú per defensar-me.

No volem tornar als horrors del passat. Hem de dir prou. Prou a l’extensió del feixisme i a la normalització del racisme. I prou als atacs de l’extrema dreta contra Unitat Contra el Feixisme i el Racisme i als seus activistes. No acceptarem un atac contra una persona pel fet de ser del col·lectiu LGBT o nordafricà, ni per ser dona, musulmana, jueva, gitana, sindicalista, d’esquerres, independentista… Qualsevol pot ser la propera diana. Declarem públicament el nostre suport per a UCFR i la seva gent, que és també la nostra gent. Nosaltres també estem en contra del feixisme i el racisme.

Per veure la llista de persones que signen la declaració aneu a http://unitatcontraelfeixisme.wordpress.com/2012/07/22/somucfr/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció