CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Totes les seccions sindicals de CGT a TMB (Metro, Autobusos, Telefèric i Bus Turístic) en Solidaritat amb el Ramiro

Dimecres, 13 maig, 2020

img-20200513-wa0002.jpg

Totes les seccions sindicals de CGT a TMB (Metro, Autobusos, Telefèric i Bus Turístic) volem expressar la nostra ferma i compromesa solidaritat amb el Ramiro per l’expedient molt greu obert per la Direcció.

L’expedient obert és absolutament desproporcionat i basat en mentides. Des de les seccions sindicals que signem aquest document, seguirem fent escrits on mostrar les vergonyes d’una estructura empresarial basada en l’amiguisme i els favors polítics, un veritable cementiri d’elefants.

Han esperat gairebé dos mesos, en un moment dur per la pandèmia que estem patint tota la societat, amb la majoria de jutjats tancats, per formalitzar l’expedient disciplinari. Aprofitant així la desgràcia que ens cau aquests dies per obtenir benefici en la seva lluita antisindical.

Creiem que no només és un atac a la persona sinó que és un atac al sindicalisme de base assembleària que representem la CGT. El Ramiro és company d’autobusos i una persona molt coneguda tant a nivell sindical com en l’activisme social. La Direcció busca la por atacant els més contestataris, una vegada més, s’equivoquen.

No només hem defensat a companys amb problemes de TMB, també ho hem fet en altres empreses i sabem i coneixem les estratègies que aquesta colla aprenen a les escoles de negocis. Aquesta Direcció ja ha rebut revessos judicials i té molt properes les mobilitzacions amb victòries en els últims anys de les plantilles de TMB (lluita pels dos dies, transparència en els sous dels Directius, fre a adjudicacions/nominacions a dit, amiant, convenis, riscos i drets laborals, etc). Saben que hi ha un sindicalisme que sap combinar la lluita, al carrer si cal, i les accions judicials per millorar les condicions laborals, contraposant a altres formes d’entendre el sindicalisme més lligades a la concertació i el pactisme de privilegis (que no drets per a la majoria) que tant bé li va als interessos de la Direcció de TMB.

Per tot això exigim a la Direcció de TMB que retiri de forma immediata la tramitació d’aquest expedient i a la vegada ens reafirmem en el compromís de solidaritat entre treballadors i treballadores. Aquest expedient no és un atac a una persona, sino que l'entenem com un atac a l'organització a la que el Ramiro representa i la nostra manera d'entendre la defensa dels drets dels treballadors, i per tant, ens defensarem com a organització si és necesari. Entenem que no només s’atempta contra la persona expedientada sinó que ens sentim totes injustament denunciades.

En Ramiro no està sol! Lluitarem i defensarem al nostre company com ell ha fet sempre amb nosaltres. Si ens toquen a un, ens toquen a totes.

Comunicat de totes les seccions sindicals de CGT a TMB

Comunicat de la secció sindical de Bus a TMB

img-20200513-wa0002.jpg

Attached documents