CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Tots els sindicats convoquen Vaga General de l’ensenyament públic català 19 de març.

Dimecres, 11 febrer, 2009

USTEC·STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, FETE-UGT i CGT donem un no rotund a la política educativa del departament d'educació i del seu conseller Maragall. Els sindicats amb representació a l'ensenyament pública convoquem unitàriament vaga el 19 de març.


La política educativa del Departament d’Educació i l’actitud del seu conseller s’ha vingut caracteritzant els últims anys per l’autoritarisme més absolut i el menyspreu envers el professorat i la seva tasca, l’ensenyament públic en general i els seus representants legals, els sindicats.

A la presentació al Parlament d’un projecte de llei d’educació que obvia les propostes de les organitzacions representatives del professorat, al rebuig de part del professorat i altres sectors de la comunitat educativa expressada en les diferents mobilitzacions mantingudes al llarg de l’any passat, s’ha d’afegir la seva incapacitat i negligència a l’hora de resoldre els problemes reals que tenen plantejats avui els centres educatius públics: massificació de les aules, dèficit en les construccions escolars necessàries, professorat insuficient per a l’escolarització actual i futura, organització del tractament de la diversitat, restriccions i arbitrarietats en l’adjudicació de les plantilles, erràtica gestió per part del Departament...

A més, l’aplicació que ja està fent el conseller Maragall d’alguns preceptes continguts en el projecte de llei, quan encara no han estat discutits ni aprovats pel Parlament de Catalunya, reforça encara més aquesta manera gens democràtica de fer política.

A tot això, cal afegir una manca absoluta de respecte per la negociació col·lectiva, intentant retallar-la i minimitzar-la contínuament, tot prenent mesures unilaterals que empitjoren sensiblement les condicions de treball del professorat i que constitueixen flagrants incompliments d’acords sindicals i de govern.

En aquest sentit, els sindicats USTEC·STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, FETE-UGT i CGT expressem el més absolut rebuig a aquesta política educativa i

EXIGIM LA DIMISSIÓ DEL CONSELLER MARAGALL.

Els esmentats sindicats fem una crida al professorat a assistir i participar a les assemblees de zona, a debatre en els centres l’abast i les conseqüències de la nova llei i les noves mesures proposades pel conseller i el Departament i a participar activament:

* en les concentracions davant els ajuntaments el dia 12 de febrer

* en LA CONVOCATÒRIA DE VAGA DEL 19 DE MARÇ

* en definitiva en el conjunt de mobilitzacions que es proposen per a obligar al departament a retirar aquestes mesures i continuar expressant:

UN NO ROTUND A LA POLÍTICA EDUCATIVA DEL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ:

1. No volem aquesta llei.

2. No a la desregulació horària. No a l’augment de la jornada lectiva.

3. No a la disminució de l’oferta pública d’ocupació. Manteniment de l’oferta pactada. Ampliació dels pactes d’estabilitat.

4.- Cobriment de totes les substitucions des del primer dia.

5.- No a la retallada de plantilles.

6. Increment de la construcció de centres públics. No a la massificació.

7. No als incompliments del Departament d’Educació.

CGT, USTEC·STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, FETE-UGT