CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Tots els sindicats de l’educació proposem noves mobilitzacions contra la LEC i la política del departament

Dimecres, 28 gener, 2009

ELS SINDICATS DE L’EDUCACIÓ PROPOSEM, DE MANERA UNITÀRIA, NOVES MOBILITZACIONS CONTRA LA POLÍTICA DEL DEPARTAMENT


La política educativa del Departament d’Educació i l’actitud del seu Conseller s’han vingut caracteritzant als últims anys per l’autoritarisme més absolut i un menyspreu envers el professorat i la seva tasca, l’ensenyament públic en general i els seus representants legals, els sindicats.

A la presentació al parlament d’un projecte de llei d’educació obviant les propostes de les organitzacions representatives del professorat, el rebuig de part del professorat i altres sectors de la comunitat educativa expressada en les mobilitzacions mantingudes a llarg de l’any passat , se li ha d’afegir la seva incapacitat i negligència alhora de resoldre els problemes reals que tenen plantejades avui els centres públics: massificació de les aules, dèficits en les construccions escolars necessàries, professorat insuficient per a l’escolarització actual i futura, organització del tractament de la diversitat, restriccions i arbitrarietats en l’adjudicació de les plantilles, erràtica gestió del Departament....

A més, l’aplicació que està fent el conseller Maragall d’alguns preceptes continguts en el projecte de llei quan encara no han estat discutits ni aprovats pel Parlament de Catalunya reforcen encara més aquesta manera de fer política gens democràtica.

A tot això, cal afegir una manca absoluta de respecte per la negociació col·lectiva, intentant retallar-la i minimitzar-la contínuament, tot prenent mesures unilaterals que empitjoren sensiblement les condicions de treball del professorat i constitueixen flagrants incompliments d’acords sindicals i de govern.

En aquest sentit els sindicats USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, UGT i CGT expressem el més absolut rebuig a aquesta política educativa i fem una crida al professorat i a la comunitat educativa en general a continuar les mobilitzacions i a continuar expressant :

UN NO ROTUND A LA POLÍTICA EDUCATIVA DEL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ:

1.- No volem aquesta Llei

2.- No a la desregulació horària. No a l’augment de la jornada lectiva

3.- No a la disminució de l’oferta pública d’ocupació. Manteniment de l’oferta pactada. Ampliació dels pactes d’estabilitat.

4.- Cobriment de totes les substitucions des del primer dia.

5.- No a la retallada de plantilles.

6.- Increment de la construcció de centres públics. No a la massificació

7.- No als incompliments del Departament d’Educació

Els sindicats USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, UGT i CGT fem una crida al professorat a assistir i participar a les assemblees de zona i a debatre en els centres, l’abast i les conseqüències de la nova llei i les noves mesures proposades pel Conseller i el Departament i a acordar, enllestir i participar en les noves accions i mobilitzacions que us proposem.

En aquest sentit, els sindicats durem a terme accions de protesta i us convoquem el DIJOUS 12 DE FEBRER a realitzar concentracions, a les 13,15h. davant dels Ajuntaments i/o Serveis Territorials a diferents municipis que concretarem oportunament.

Els sindicats sotasignats reiterem el nostre rebuig a aquesta manera d’actuar i a aquestes polítiques del Departament i del Conseller i el nostre compromís amb el professorat i l’ensenyament públic en la lluita per impedir l’aplicació d’unes mesures que atempten contra la qualitat de l’educació pública i contra els drets laborals dels seus treballadors i les seves treballadores i estem disposats a realitzar una nova convocatòria de vaga general de l’ensenyament públic en el cas que aquestes mesures no es retirin i no hi hagi un canvi substancial en l’actitud del Departament.

USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, UGT, CGT

Més informació a: www.cgtcatalunya.cat/cgtense/


Desallotjats els sindicalistes que s'havien tancat a Educació contra la LEC

Els sindicats de l'ensenyament han reprès les mobilitzacions contra la llei catalana d'educació (LEC) amb una tancada de dues hores en una seu del departament a Barcelona. Han estat 25 representants de 5 sindicats -USTEC-STEs, CCOO, ASPEC-SPS, UGT i CGT- els que es van tancar ahir dimarts a la tarda als serveis territorials d'Educació a la capital catalana, al carrer de Casp, i no va ser fins dues hores després que els Mossos d'Esquadra els van fet fora. Els sindicats han convocat, pel 12 de febrer, algunes manifestacions contra la LEC davant de diversos ajuntaments i, en última instància, amenacen de fer una vaga general als centres públics. Mig centenar de persones s'han concentrat per protestar contra la llei catalana d'educació (LEC) que ha elaborat el departament que dirigeix Ernest Maragall, que, entre d'altres coses, recull l'opció del professorat a treballar hores extres a canvi d'un complement salarial. En representació de la CGT, Emili Cortavitarte ha assegurat que la nova llei permetrà que, gràcies a les hores extraordinàries, es podran suplir llocs de treball i fins i tot ha afirmat: "Això és un expedient de regulació encobert".

La dirigent sindical USTEC-STEs, Rosa Cañadell, ha fet una crida a la participació en la manifestació del 12 de febrer i ha advertit que si el govern no modifica aquest projecte de llei els sindicats convocaran una vaga del sector de l'ensenyament.

Cañadell ha avançat que pretenen denunciar "l'actitud antidemocràtica" del conseller, Ernest Maragall. La representant d'USTEC-STEs també ha matisat que, encara que la llei d'educació encara no s'ha aprovada al Parlament, ja s'ha aplicat i que els encarregats de cobrir nous llocs de treball que són conseqüència directa d'aquesta llei ja estan "treballant i cobrant", cosa que ha considerat una "falta de respecte".

El conjunt dels sindicats ha demanat una planificació "més seriosa" de l'educació catalana i han recordat que "els treballadors del sector públic han de tenir dret a la regulació col·lectiva". En relació amb la creació de 24 escoles a tot Catalunya que ha anunciat la Generalitat, els sindicats han manifestat que "no són suficients" ni equiparables a l'augment de la taxa de natalitat.

Kaos en la Red