CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Tots i totes som treballadors grecs

Dimarts, 4 maig, 2010

Des de fa unes setmanes, sota la pressió de la Comissió Europea i del Fons Monetari Internacional, el govern grec ataca als treballadors del país. Utilitza el nivell d'endeutament del país (12,7%) per a intentar justificar una reculada social… injustificable. De fet, les taxes de països com Gran Bretanya, l'Estat Espanyol, Japó, Estats-Units estan també per sobre del 10%.

Els treballadors de Grècia es neguen, amb tota la raó, a pagar la crisi del sistema capitalista. Els empresaris i els accionistes s'han encebat amb dividends, deduccions fiscals de tot tipus i sous astronòmics que els han permès adquirir fortunes increïbles. Ells han de pagar la crisi.

Les mesures anunciades són inadmissibles: 4 persones de cada 5 que es jubilen en la Funció pública no seran substituïdes, pujada de l'Impost al Valor Afegit del 19 al 21%, baixada del 10% de les despeses d'assegurances, congelació de les pensions, reducció del 15% dels sous, edat legal de jubilació fixat als 67 anys, etc.

Els mateixos bancs i els mateixos especuladors que ahir es van salvar de la fallida gràcies a l'ajuda dels Estats, pressionen a les seves poblacions i segueixen especulant en detriment dels treballadors. Els governs han salvat els bancs sense no-res a canvi.

Avui aquests mateixos bancs fan que els pobles paguin. Ataquen a Grècia, Portugal està en el punt de mira, l'Estat Espanyol i Irlanda estan amenaçats.

A Grècia, ja han sorgit diverses vagues i manifestacions massives. El 24 de febrer, una vaga general va paralitzar el país. Nosaltres, els sindicats signants, afirmem el nostre suport al poble grec i particularment a la vaga general del 5 de maig.

Per a salvar el seu sistema capitalista, els empresaris i accionistes estan organitzats al nivell internacional: el moviment sindical ha d'actuar creuant les fronteres per a imposar un altre sistema que el que explota als treballadors, saqueja els recursos naturals i els països pobres, organitza la fam per una part del planeta, etc.

Volem avançar en la creació d'una xarxa sindical alternativa a Europa, oberta a totes les forces que volen lluitar contra el capitalisme, el liberalisme. Per tot arreu, cal que desenvolupem i coordinem les lluites socials, i construim la resistència col·lectiva al nivell europeu.

Enfront de la crisi del sistema capitalista, la vaga general és necessària. Volem construir-la !

A Grècia, com en qualsevol altre país, el poble no ha de pagar la crisi del sistema capitalista !

Confederació General del Treball (Estat espanyol), Confederazione Unitaria di Base (Itàlia), TIE Internationales (Alemanya), Confederation Nationale du Travail (França), Sindicato dei Lavoratori (Itàlia), Confederación Intersindical (Estat espanyol), Union Syndicale Solidaires (França), Esker Sindikalaren Konbergentzia (Euskadi), Unione Sindicale Italiana (Itàlia).