CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Tragsa finançava a la UGT?

Dimarts, 3 maig, 2016

Sindicalistes alliberats per empreses públiques amb no se sap quina finalitat; sindicats que reben la seva part del pastís amb cada ERO que s'ha produït en aquest país, (ERO que ells signen en una suposada defensa dels treballadors); liders sindicals en els consells d'administració; sindicalistes amb targetes black de Caja Madrid; el famós cas del sindicalista miner asturià; en fi, sindicats al servei de la Patronal ( tots els sindicalistes que van donar la seva vida per aconseguir uns drets ara lapidats es regiren en les seves tombes). Es nota que no els han preguntat als treballadors, que cada vegada tenen una situació més precària. Això, per descomptat, els que tenen treball.

Queda bastant clar que el nivell de precarització de l'ocupació en aquest país no solament es deu a la casta política, també a la casta sindical, actors imprescindibles per mantenir la pau social i tenir als treballadors calladets i en els seus llocs, aguantant el que sigui per a no perdre'ls. És el brou de cultiu perfecte perquè empresa i sindicats treguin (i saquegin) el seu benefici particular, i perquè els treballadors se sentin cada vegada més frustrats i desemparats. En la Secció Sindical Estatal de CGT a Tragsa ens ha quedat ben clara la relació existent entre l'empresa i UGT després de la sentència de 4 de novembre de 2015 del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (Sentencia nº 868/2015). En aquesta sentència s'estableix com a fets provats que 11 persones van ser contractades aparentment per TRAGSA amb diferents contractes laborals. TRAGSA els va donar d'alta en la seguretat social i abonava el salari. Aquests contractes daten, alguns d'ells des dels anys 80, uns altres des dels 90 i la resta ja en els anys 2000. Malgrat aquestes aparents contractacions aquestes persones mai van treballar per TRAGSA ja que ocupaven càrrecs electius en l'estructura de la UGT.

Totes aquestes persones aparentment contractades en diferents categories percebien un salari mensual idèntic de 2.272,51 euros. Aquests suposats delegats sindicals mai van treballar per TRAGSA i tampoc van ser seleccionats per TRAGSA sinó que per a la suposada contractació eren triats per UGT. Tots ells, tenien càrrecs i responsabilitats en l'estructura del sindicat UGT. És a dir, segons la sentència hi havia un acord entre TRAGSA i UGT en la qual l'empresa es limitava a contractar i retribuir a unes persones a les quals no escull i que mai van treballar a TRAGSA sinó que aquests realitzen tasques de càrrecs sindicals per a la UGT. La Sentència declara que aquest acord era una forma de finançament que li venia prestant TRAGSA a UGT.

Una gestió indecent que només pot anar en perjudici de la classe treballadora i del sector públic. Recordar també que en el conflicte BRIF (encara no resolt), l'augment de sou concorde a les condicions més beneficioses, reconeixement de la categoria i del treball realitzat, va ser considerat per l'empresa com a "immoral". Dubtosa moralitat gasten aquests tipus que simulen contractes de treball. Només ens cal dir que ens repugna aquest tipus d'actitud i que posarem totes les nostres forces per perseguir aquestes injustícies.

Per una defensa del públic!!!

http://fetap.cgt.es/tragsa-financiaba-a-la-ugt

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció