CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Treball convoca avui la quarta mediació per intentar resoldre la vaga de la neteja

Dimarts, 3 abril, 2007

El Departament de Treball de la Generalitat tenia previst ahir fer una mediació entre les dues parts en conflicte de la vaga de la neteja, els treballadors i l´empresa Clece, però finalment es va decidir ajornar la trobada fins avui a la tarda. Aquest serà el quart intent de mediació que farà la Generalitat per mirar de resoldre la vaga indefinida que va començar el dia 5 de març i que va convocar el sindicat CGT. Les dues primeres reunions es van fer als serveis territorials de Treball a les comarques de Girona i les altres dues a Barcelona.


Diari de Girona

C.T.T., GIRONA.
D´altra banda, un centenar de treballadors es van reunir ahir al vespre en assemblea al centre cívic del barri de Sant Narcís de Girona per explicar a més empleats, a altres sindicats i entitats, i a personal d´altres empreses les raons que els havien portat a la vaga i les actuacions que fins al moment han fet per intentar aconseguir millores laborals i salarials.

Crítiques a l´empresa

Durant la trobada, les crítiques es van tornar a dirigir cap a l´empresa Clece, cap a l´Ajuntament de Girona i també als treballadors que han decidit no seguir la protesta. Els vaguistes van destacar que amb el sou que cobren, de poc més de 700 euros, no poden assumir molts dels costos de la vida. També van denunciar el poc suport que han rebut de molts sectors.

Els empleats que estan en vaga fan les tasques de neteja a l´Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona, l´Edifici Santa Caterina del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt i a dependències municipals de l´Ajuntament de Girona com ara els centres educatius, instal·lacions esportives i centres cívics. La protesta va arribar ahir a la cinquena setmana i on més s´ha notat la falta de neteja ha estat als centres educatius.

Els treballadors van decidir dijous passar la nit davant de l´Ajuntament de Girona i van optar per repetir l´acte l´endemà a la nit. Tot i això, segons va explicar ahir el portaveu del comitè de vaga, Salvador Aranda, durant el cap de setmana no es va fer més aquesta acció, però no descarten tornar a acampar a les portes de l´Ajuntament o bé a dins de l´edifici si la vaga continua i l´empresa no decideix negociar. Els vaguistes consideren que l´Ajuntament està al costat de Clece.