CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Treball convoca TMB i els sindicats a una reunió de mediació

Dimarts, 11 març, 2008

BARCELONA, 10/03/2008 20:22 (EUROPA PRESS).- La Conselleria de Treball de la Generalitat ha convocat avui Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i els sindicats del comitè d'empresa a una reunió de mediació prevista per demà a les 16.30 hores per aconseguir un acord que desencalli el conflicte que viuen els conductors d'autobusos amb la direcció de la companyia, segons ha informat a Europa Press un portaveu del departament que lidera Mar Serna.

Els sindicats convocants de les aturades recents, CGT i ACTUB, ja han confirmat la seva presència a la reunió, en què acudirà un representant de cadascun dels cinc sindicats que conformen el comitè d'empresa, segons ha explicat a Europa Press el portaveu de CGT, Saturnino Mercader.

"Esperem que la companyia posi a sobre de la taula una nova proposta", ha assenyalat Saturnino, que ha afegit: "A la reunió, escoltarem i proposarem", en primer lloc, "els dos dies festius amb la reducció de la jornada que comporta el Reial decret".

TMB calcula que una cinquantena d'autobusos no han pogut sortir avui per falta de conductors

BARCELONA, 10/03/2008 13:18 (EUROPA PRESS).- Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) calcula que prop d'una cinquantena d'autobusos no han sortit avui de les cotxeres per falta de conductors, fet que suposa un 5% de la flota aproximadament, segons ha informat un portaveu a Europa Press.

El delegat de la CGT Autobusos de TMB, Saturnino Mercader, ha dit que la falta de personal, els 24 expedients oberts a treballadors durant les jornades de vaga i els sindicalistes que es neguen a treballar han provocat una reducció del 12% dels serveis, que ha afectat a una mica més d'un centenar d'autobusos que no han pogut sortir avui.

Aquest percentatge de reducció calculat pels sindicats implicaria que l'usuari "que paga el seu bitllet" hagi d'"esperar entre setze i vint minuts en comptes de dotze", temps estimat amb servei normal, segons ha destacat Mercader a Europa Press.

Els conductors d'autobusos, convocats pels sindicats CGT i ACTUB, van realitzar durant la setmana passada una aturada, que tindrà continuïtat els dijous del mes de març, en què reivindiquen dos dies de festa setmanals.