CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Treball rebutja l’ERO de Prysmian per acomiadar 47 persones a Vilanova

Dissabte, 30 maig, 2009

29/05/09 EL PUNT - Vilanova i la Geltrú - LAURA MARÍN

La Inspecció de Treball ha rebutjat finalment els arguments que Prysmian, l'antiga Pirelli, havia presentat per justificar l'acomiadament de 47 persones de la plantilla de Vilanova i la Geltrú. La direcció de la fàbrica va presentar l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) per la davallada de les comandes i de l'activitat industrial.


Els treballadors de Prysmian, dedicada a la fabricació de cables i sistemes d'alta tecnologia i telecomunicacions, han recuperat la normalitat després de dos mesos d'incertesa per la presentació d'un ERO que inicialment havia d'afectar 55 treballadors, però que posteriorment es va rebaixar a 47. La Inspecció de Treball ha denegat finalment l'expedient de regulació, que va sorprendre la plantilla de Vilanova i la Geltrú, ja que el comitè sosté que la fàbrica ha estat tenint guanys en els últims sis anys i que l'activitat i la fabricació no s'han aturat en cap moment.

El comitè d'empresa es va negar en tot moment a negociar amb la direcció de Prysmian acomiadaments entre els treballadors joves, ja que eren partidaris de les jubilacions anticipades entre els empleats més grans de 57 anys. De fet, fa quinze dies van arribar a un principi d'acord en el tema de les prejubilacions, que afectava uns trenta treballadors més grans de 58 anys, però finalment, com que la Inspecció de Treball ha rebutjat l'expedient, aquestes prejubilacions també han quedat anul·lades.

Manifestacions al carrer, jornades de vaga, concentracions a les portes de la fàbrica i, fins i tot, una tancada del comitè dins les instal·lacions de Vilanova han estat algunes de les mesures de pressió que han utilitzat els treballadors per mostrar el seu rebuig a l'ERO.

Prysmian té a Vilanova una plantilla de 677 empleats, repartits en les divisions d'Energia, Telecom i Cabigel. La de Vilanova és una de les fàbriques històriques de l'antiga Pirelli, ja que el 1902 va ser la primera que la companyia va construir fora d'Itàlia; de fet, l'empresa va iniciar així la seva expansió territorial.

Extret del web EL PUNT