CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Treballador/a, espavila, la pensió que retallaran és la teva

Dimecres, 28 juliol, 2021

Complir anys i envellir és una cosa que ens afectarà a totes i a tots. La lluita per unes condicions de treball dignes és important. És una lluita per l'aquí i ara, i també pel nostre futur i el de les nostres famílies. No obstant això, fa falta tenir en compte una qüestió més perquè aquesta lluita no manqui de veritable perspectiva. Per això, cal començar a pensar que el problema de les pensions ens afecta a tots i a totes, i ens afecta molt.

Amb independència de l'edat que tinguem i de la nostra situació actual, tots i totes aspirem al fet que, algun dia, puguem deixar de treballar. Per això, és imprescindible aclarir, en primer lloc, que les pensions no sols afecten aquelles persones que ja estan jubilades o que estan en una edat pròxima a la jubilació. És més, als qui menys afecta el problema i el futur de les pensions és als qui ja les estan cobrant.

Les pensions depenen en bona part dels llocs de treball de les persones que es troben en actiu. A major precarietat, més incertesa en matèria de pensions. Per això, la lluita per a garantir el nostre futur ha de ser integral, pensant no sols en l'avui, sinó també en el demà.

El recent Pacte dels mal anomenats agents socials (CCOO-UGT-CEOE-CEPYME) amb el govern, normalitza la precarització de les actuals pensions, comprometent les futures, amb una intenció clara de desmantellar el sistema públic de pensions per a privatitzar-les a fi d'augmentar els beneficis dels més rics a costa del benestar de la classe treballadora.

Declaracions com les del ministre d'Exclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, haurien de posar-nos en guàrdia, més si cap. El ministre ha declarat que les persones nascudes entre 1950-1970 (els nascuts en el babyboom) hauran de fer un esforç complementari, o cosa que és el mateix: jubilar-se més tard i cobrar menys. Respecte als nascuts després de 1970 la situació pot ser encara pitjor, si seguim aquesta lògica.

Per això, des de la CGT fem una crida a tota la classe obrera, sense exclusions. Amb independència de la data de naixement de cadascú, el problema de les pensions és un assumpte crucial per al futur de totes i tots. És imprescindible una participació massiva en les pròximes mobilitzacions per a reivindicar un sistema públic de pensions, i a ella hauríem d'acudir persones de totes les edats, tant pensionistes com en actiu. Hem d'entendre d'una vegada que, quan ens fan sentir fora del problema, ja ens estan guanyant la batalla.

 

ÉS UN ATAC A LES PENSIONS,
ÉS UN ATAC A LA CLASSE TREBALLADORA.
DEFENSA'T!

 

https://cgt.org.es/trabajador-espabila-la-pension-que-van-a-recortar-es-la-tuya/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció