CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Treballadora del Servei d’Atenció a Domicili obté via judicial millora laboral i a les persones usuàries

Divendres, 22 juliol, 2016

La secció sindical de CGT a CLECE reclama que la millora s’apliqui a tota la plantilla del SAD a Sabadell.

El passat mes de juny, Rosa Salido, afiliada a CGT i anteriorment delegada al Comitè d’Empresa, va aconseguir que se li reconegués en sentència ferma que els serveis que presta d’atenció a domicili es computin en una hora sencera (60 minuts) i no com es fixa en el conveni de concessió del servei entre l’empresa i l’ajuntament (57 minuts per a cada hora de servei).

Aquest canvi es va introduir a petició de l’empresa concessionària durant la legislatura anterior (amb govern del PSC). Amb el canvi, els serveis a les persones usuàries sortien lleument perjudicades, però en el cas de les treballadores els efectes eren més que notables, com la lluita perseverant de la treballadora ha deixat clar en seu judicial. La diferència de 3 minuts en cada hora de servei, al llarg d’una jornada setmanal de 37 hores, generalment es convertien en 2 o 3 serveis més a la setmana, que l’empresa CLECE a més a més feia servir per cobrir serveis fora de la jornada habitual de la treballadora.

Arran de la sentència del jutjat núm. 1 de Sabadell, de data 6 de juny, CLECE ja està aplicant la sentència des d’aquest mes de juliol a la treballadora que va posar la demanda judicial. Des de la secció sindical de CGT a CLECE reclamem que s’apliqui la sentència al conjunt de la plantilla de manera immediata. Des de la regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Sabadell se’ns va dir que aquesta qüestió dels 57 minuts per hora de servei es modificarà en la revisió del plec de clàusules socials que està en marxa de cara al gener de 2017 (tornant a fixar el servei en 60 minuts), però entenem que la sentència judicial s’ha de tenir en compte i reclamem que la modificació del conveni de la concessió entre Ajuntament i l’empresa CLECE es faci de manera immediata.

D’altra banda, des de la secció sindical de CGT a CLECE i des del sindicat d’oficis varis de CGT de Sabadell volem recordar que de resultes de la seva acció sindical en defensa dels drets laborals la companya Rosa Salido ha hagut de patir diferents represàlies per part de CLECE. La represàlia més gran ha estat una sanció d’un mes de suspensió de sou i feina que es va aconseguir aturar temporalment. Des de CGT confiem que l’empresa CLECE desistirà definitivament de dur a terme la sanció a la companya i l’emplacem a revisar la seva política de Recursos Humans actual, que manté unes quantes treballadores del SAD amb expedients de sanció.

Secció Sindical de CGT a CLECE