CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Treballadores i treballadors del sector públic sanitari català ocupen la seu del Departament de Sanitat a Barcelona

Dijous, 29 setembre, 2011

Sanitaris catalans irrompen en la negociació sobre les retallades. Protesten per les noves retallades salarials anunciades per la Generalitat, que suposen, entre altres mesures, la reducció de l'extraordinària de Nadal.

Més de mig miler de treballadors sanitaris de l' Institut Català de la Salut (ICS) han ocupat l'edifici d'aquest organisme i han obligat a suspendre la reunió de la taula sectorial sobre les retallades que s'estava celebrant.

Els concentrats han accedit a l'edifici, custodiat en aquests moments per quatre agents, i han aconseguit arribar fins a la sala on se celebrava la reunió, que ha hagut de ser ajornada.

Abans d'ocupar l'edifici, uns 500 metges, infermeres i zeladors han tallat el trànsit de la Gran Via, davant de la seu de l'ICS, durant uns tres quarts d'hora, cosa que ha originat un gran col.lapse circulatori al centre de la ciutat.

El personal sanitari, que ha exhibit pancartes amb lemes com 'Boi Ruiz enemic públic', 'Atur Mas a l'atur', 'Baixeu-vos el sou, els polítics dolents gestors', 'Per una salut pública de més qualitat' o 'El sistema sanitari a lluita ', va decidir finalment entrar i ocupar l'edifici.

Després d'ocupar la sala, els treballadors s'han assegut al vestíbul de l'edifici, on han desplegat una gran pancarta en què es llegeix: 'La teva malaltia perjudica el sistema sanitari. Cuida't tu sol. Mas i Ruiz '.

Els treballadors dels hospitals i ambulatoris catalans es van concentrar davant la seu de l'ICS perquè s'havia convocat una reunió de la Taula Sectorial de la Sanitat de Catalunya per negociar els nous retallades salarials anunciats per la Generalitat , que suposarien la pèrdua de mitja paga extraordinària de Nadal.

Extret de Kaos en la red

http://www.kaosenlared.net/noticia/trabajadores-trabajadoras-sector-sanitario-catalan-ocupan-sede-departa


Més mobilitzacions convocades per al 29 de setembre:

18:30 hores: Manifestació amb sortida a Foment del Treball (Via Laietana).

20 hores: hospital Dos de Maig. Plataforma veïnal i assemblea drets socials dreta Eixample, assemblea extraordinària i acció directa d'ocupació de l'hospital.

21 hores: treballadores de Sant Pau passaran la nit del 29-30 al hospital.